POLICIJSKA UPRAVA KOPER: NAVAL ILEGALNIH MIGRANTOV NE POJENJA

Fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedia

KOPER – Po poročilu koprske policijske uprave so na območju PU Koper policisti od petka, 3. 1. 2020, od šestih zjutraj, do šestih zjutraj danes, obravnavali 40 ilegalnih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti policijske postaje (PP) Koper so obravnavali 28 oseb, PP Ilirska Bistrica 6 oseb in PP Piran 6 oseb.

V današnjem obvestilu za javnost so zapisali, da so policisti v petek popoldne pri Hrvojih ustavili osebni avto francoske registracije, ki ga je vozil državljan Maroka z urejenim statusom v Franciji. V vozilu sta bila njegova otroka s francoskimi dokumenti in moški brez dokumentov, za katerega so najprej trdili, da je državljan Palestine, izkazalo pa se je, da je državljan Maroka, ki je prestopil mejo nelegalno. Vrnjen je bil na Hrvaško. Prav tako je bila državljanu Maroka s statusom v EU izrečena globa zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu.

Osebe po državljanstvih, ki so nedovoljeno prestopile zunanjo mejo: 18 oseb iz Afganistana, 6 iz Pakistana, 5 iz Maroka, 4 iz Bangladeša, 3 osebe iz Tunizije, 2 osebi iz Hrvaške, 1 oseba iz Indije in 1 iz Rusije.

Sicer pa so policisti Policijske uprave Koper od 3. 1. do danes, posredovali v 113. nujnih primerih, na številko 113 pa so prejeli 315 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno nesrečo z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov in 7 tatvin. Sedemkrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru.

M. K. / PU Koper