Policija: V petkovi prometni nesreči v Vremski dolini je življenje izgubil 50-letni Pivčan

50-letni domačin je umrl na kraju nesreče. FOTO: PGD Postojna

V petek in včeraj smo poročali o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila na cesti Divača – Ribnica pri Bujah v Vremskem Britofu. Voznik tovornega vozila je bil 50-letni domačin, so sporočili iz koprske policijske uprave. Zakaj je izgubil oblast nad tovornim vozilom, še ni znano.

 

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 50-letni voznik iz Pivke, iz neznanega razloga izgubil oblast nad tovornim vozilom – dvoosno cisterno, ki se je prevrnila na desni bok in nato zdrsela izven cestišča, navzdol po brežini še približno sedem metrov, kjer je tovorno vozilo trčilo v drevo. Policisti, gasilci in reševalci, ki so prvi posredovali na kraju so ugotovili, da je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Zaradi reševanja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta do včeraj, do 16.56 ure. Reševanje je bilo  zapleteno in nevarno, saj je tovorno vozilo – cisterna, prevažalo plin (butan – propan), ki ga je bilo potrebno pred ogledom in dvigom tovornega vozila odstraniti oziroma prečrpati v drugo cisterno.

Natančne okoliščine in potek prometne nesreče policisti še ugotavljajo, za preminulega voznika pa je bila odrejena obdukcija.

Spletno uredništvo