Policija ujela obalnega spolnega napadalca

Na Obali so policisti aretirali osumljenca, ki je nadlegoval dekleta.

Slovensko obalo v zadnjih tednih pretresajo številni spolni škandali. Najprej se je zgodilo posilstvo v mladinskem letovišču Debeli rtič, kjer je 11 letnik posilil 6 letnico. V tem tednu pa so policisti PU Koper prejeli kar dve prijavi zoper neznanega spolnega napadalca, ki je nadlegoval dekleta na Slovenski obali.

Prvo prijavo so policisti prejeli že v ponedeljek, je v današnji izjavi za medije povedal vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič in sicer je ženska podala ovadbo zoper neznanca, ki jo je na pešpoti med Koprom in kopališčem Žusterna najprej dohitel na kolesu in prijel za del telesa, kasneje pa se je peš napotil za njo, ji sledil in jo pri kopališču poskušal objeti in poljubiti. Ženska se je moškemu uspela izogniti in peš nadaljevala pot proti bazenu. Isti moški je kasneje pristopil do nje v ulici za kopališčem, kjer jo je nasilno objel in otipaval po intimnih delih. Dogajanje sta opazila mimoidoča, ki sta žensko ogovorila, moški pa je zbežal.

Drugo prijavo so policisti prejeli v četrtek, zaradi sredinega napada, kjer je v parku ob izolskem pokopališču do občanke pristopil neznani moški. Ta jo je proti njeni volji večkrat poljubil in jo nasilno poskušal zadržati na kraju, vendar je ženski uspelo pobegniti. Opis storilca je v tem primeru popolnoma ustrezal opisu moškega, ki je napadel žensko na območju Žusterne.

Policija je na podlagi opisa aretirala makedonskega državljana z bivališčem na območju PU Koper, foto: rtvslo.si

Policija je na podlagi opisa moškega začela lov za storilcem, z opisom »Star okoli 35 let, visok med 180 in 185 centimetri, suhe postave. Imel naj bi krajše, črne, skuštrane lase. Oblečen naj bi bil v črno majico s kratkimi rokavi, brez napisov oziroma oznak in v svetle bermuda hlače. Obute naj bi imel črne japonke. Nosil naj bi nahrbtnik svetle barve oziroma bež barve ter črna sončna očala. Nahrbtnik naj bi imel vzorce.« in ga kasneje isti dan tudi prijela v Žusterni ter mu odvzela prostost. Obe žrtvi sta po fotografijah moškega tudi identificirali, osumljenca pa so danes privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil sodno pridržanje. Za kaznivo dejanje spolnega nasilja je sicer predpisana kazen zapora od šestih mesecev do 10 let.

Jurič je na konferenci tudi pojasnil, da je bil prijeti osumljenec makedonski državljan z bivališčem na območju Policijske uprave Koper, v Sloveniji pa ga v preteklosti niso obravnavali za kazniva dejanja. Ob enem pa je pozval javnost da naj potencialne žrtve storilca pristopijo k policiji,

“Kdor koli bi se prepoznal kot potencialna žrtev tega storilca ali pa tudi drugih storilcev, bi res prosil, da namesto objavljanja na socialnih omrežjih takšna obvestila posreduje policiji.”.

Sebastjan J