Policija razkrila podrobnosti prometne nesreče v Rožni Dolini

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

ROŽNA DOLINA – Z novogoriške policijske uprave sporočajo, da so bili danes okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom v Rožni Dolini pri Novi Gorici, v kateri je življenje izgubila voznica osebnega avtomobila.

 

Na kraju so ugotovili, da je 73–letnica z območja upravne enote Nova Gorica ob 10.57 uri vozila po regionalni cesti v Rožni Dolini, in sicer iz Ajševice proti Italiji. Blizu ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer vozišče poteka v blagem klancu navzdol, je iz neznanega razloga z vozilom zapeljala desno izven vozišča v jarek in nato s prednjim desnim blatnikom avtomobila podrsala kamniti obcestni zid. Od tam je zapeljala preko dovozne poti za stanovanjsko hišo in s prednjim desnim avtomobila trčila v betonski zid, kjer je vozilo obstalo.

Po nezgodi so jo oživljali naključni mimoidoči in policisti PP Nova Gorica, nato pa še reševalci NMP ZD Nova Gorica ter poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Kljubo življanju je na kraju podlegla poškodbam. S strani zdravnice je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici.

Glede na dosedaj ugotovljena dejstva so novogoriški policisti tujo krivdo izključili. Gre za  tretjo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na Severnem Primorskem.

Uredništvo