Policija razkrila podrobnosti nesreče, v kateri je umrl 30-letni Braničan

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Včeraj, 26. julija ob 12.19 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o hudi delovni nesreči v enem od vinogradov med Steskami in Branikom, kjer se je traktor med vožnjo prevrnil na streho in v kateri je telesnim poškodbam podlegel 30-letni voznik kmetijskega traktorja.

 

BRANIK – Policija je ugotovila, da je Braničan med delom na svoji parceli s traktorjem zapeljal vzvratno s kolovozne poti na teraso, ob tem pa je z desnim delom traktorja zapeljal preveč levo (glede na smer vzvratne vožnje) in z desnim delom zapeljal na neutrjeno strmo nabrežino. Kmalu zatem se je s traktor prevrnil po strmi terasi oziroma je sprednji del traktorja zaradi nagiba nabrežine dvignilo v zrak, na koncu pa je s strešnim delom pristal v večjem neutrjenem kanalu za odvodnjavanje. Po prevrnitvi je domačin ostal ujet pod traktorjem, še pred prihodom reševalcev so mu pomagali tudi svojci, a je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

 

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Zdravnik na kraju je potrdil smrt voznika traktorja in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Policija je o tragični nesreči obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin delovne nesreče so novogoriški policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško tožilstvo.

Uredništvo