Policija prosi za pomoč: bežal od Unca do Kopra, ustavili so ga šele železni količki

Fotografiji: Facebook/V Semedeli

Policisti so včeraj od Unca do Kopra lovili voznika, ki so ga ustavili šele železni količki, postavljeni na mostu čez Badaševico, namenjenem pešcem in kolesarjem. Policija prosi vse, ki so bili zaradi divje vožnje Koprčana ogroženi, da jim to sporočijo.

KOPER – Policisti so včeraj ob 17.40 na avtocesti na Uncu opazili nevarno vožnjo voznika, ki je upravljal z osebnim avtomobilom renault clio, srebrne barve, ljubljanskih registrskih oznak. Voznik je z veliko hitrostjo vozil po avtocesti iz smeri Unca proti Kopru in ni upošteval zvočnih in svetlobnih signalov policistov, ki so ga želeli ustaviti, sporočajo s koprske policijske uprave. Po poročanju Primorskih novic naj bi po črnokalskem viaduktu vozil 190 kilometrov na uro.

Morda je slika naslednjega: na prostem in drevo

Nevarno in divjo vožnjo je nadaljeval do Kopra in zapeljal na most, namenjen za pešce in kolesarje, potem naj bi jim hotel uiti še peš, a so ga policisti ob 18.07 prijeli in vklenili. Primorske novice pišejo, da naj bi šlo za 22-letnika iz Kopra, ki so mu zasegli tudi vrečko s konopljo. Na kraju je bilo več policijskih vozil.

Policisti voznike in pešce, ki so bili zaradi nevarne vožnje bežečega voznika ogroženi, prosijo, da to sporočijo na številko 113 ali telefonsko številko policijske postaje Koper 05 611 67 00.

Uredništvo