Policija objavila fotografije nasilneža, ki je napadel Grimsa. Ga poznate?

Nasilnega možakarja išče Policija. FOTO: PU Ljubljana

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v okolici Državnega zbora RS v Ljubljani še naprej iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

 

Vse, ki bi osebo prepoznali ali imeli kakršne koli informacije o njej, policija prosi, da pokličejo Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko (01) 475 06 00 ali interventno številko policije 113, lahko tudi na anonimni telefon policije (080 1200).

V petek je prišlo do dveh primerov nasilnega vedenja do poslancev. V primeru napada na poslanca opozicijske stranke SDS Branka Grimsa poteka intenzivna preiskava, tudi s pregledom nadzornih kamer, za ugotovitev identitete napadalca. V drugem primeru pa so po poročanju STA policisti identiteto ugotovili na samem kraju, druge okoliščine v zvezi s tem pa še preiskujejo.

Po navedbah samostojnega policijskega inšpektorja iz sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana Klemna Izde so bili policisti o napadu na poslanca obveščeni v petek, malo pred 16. uro. Poudarja, da policija preverja okoliščine primera, zbira obvestila in izvaja vse ostale potrebne ukrepe, da bi se dokopala do identitete napadalca. Kot je dejal, bodo naredili vse, da zadevi pridejo do dna v najkrajšem možnem času.

S pomočjo posnetkov varnostno-nadzornih kamer so se dokopali do fotografije možnega storilca. Vsi, ki bi osebo prepoznali prosijo, da o tem obvestijo policijo.

Vir: nova24tv.si, Sara Kovač