Policija končala nakup novih motorjev za čolne

Slovenska policija med patruljiranjem v Piranskem zalivu, foto: Boris V

Novembra je Ministrstvo za notranje zadeve  objavilo namero o menjavi motorjev na policijskih gumenjakih P-08 in P-16, o čemer smo poročali tudi na našem portalu. Po besedah Vesne Drole, vodje sektorja za odnose z javnostjo generalne PU, naj bi se vsi štirje motorji »po 2300 urah intenzivnega dela približevali koncu svojega življenjskega ciklusa.«

Tokrat naročilo v roke zastopniku Yamahe v Sloveniji

Na razpisu za nakup novih pogonskih motorjev v vrednosti nekaj manj kot 130 tisoč €, je zmagalo podjetje Delta Team Krško d.o.o., ki je tudi zastopnik Yamahe v Sloveniji. Podjetje bo tako MNZ-ju dobavilo 4 Yamahine motorje 350 V8, katere bodo za obdobje 6. mesecev, oziroma do montaže na gumenjake tudi sami skladiščili.

V uredništvu smo preverili cene motorjev pri zmagovalcu razpisa, katere se za omenjene motorje pričnejo pri 31.990 €, katero najdemo tudi pri drugih zastopnikih Yamahe po svetu. Tako lahko trdimo, da je MNZ s tem nakupom skupaj s skladiščenjem do montaže motorjev na gumenjake racionalno porabilo javni denar. Vendar pa smo v uredništvu tudi dobili informacijo, da podjetje Delta Team Krško d.o.o. na omenjene motorje tudi nudi kar triletno tovarniško garancijo.

Ponovno težave z garancijo za motorje

Kot smo poročali v prispevku Novembra, Yamaha za omenjene motorje od leta 2016 naprej nudi kar petletno tovarniško garancijo, njihova življenjska doba pa se po izkušnjah uporabnikov z ustreznim negovanjem lahko krepko raztegne tudi čez 4000 delovnih ur, kljub precejšnji obremenitvi motorjev. Vesna Drole je za medije še sporočila, da imajo novi motorji samo 12 mesečno garancijo.

Uredništvo