Poletna turistična sezona v polnem razcvetu

Na mejnih prehodih nastajajo daljše čakalne vrste, fot: siol.net

S pričetkom šolskih počitnic se uradno pričenja poletna turistična sezona, turistični delavci pa si glede na junijske rezultate že obetajo boljšo sezono kot je bila lansko leto. V Portorožu so tako junija zabeležili za petino več nočitev kot v enakem obdobju lani, boljši obisk pa beležijo tudi v Izoli in Kopru.

Zaradi povečanega prometa proti obali se na mejnih prehodih predvsem s Hrvaško že pojavljajo daljša čakalna obdobja, povečano število udeležencev v prometu pa tudi povzroča težave in zastoje v notranjosti države, zato svetujemo da pred potovanjem preverite razmere na slovenskih cestah, ob enem pa se tudi pripravite na morebitne zastoje ali čakanje na mejnih prehodih.

Zaradi vročine v poletnih dneh ljudje izkušajo številne zdravstvene težave, zato vam svetujemo da poskrbite za hidracijo svojega telesa s primernimi osvežilnimi tekočinami, ob zadrževanju na soncu uporabljate primerno zaščito ter poskrbite za šibkejše, kot so starejši ljudje, otroci ali živali.

V vročini poskrbite tudi za svoje hišne ljubljenčke.

Ne smemo pa pozabiti da predvsem poleti prihaja do številnih smrtnih primerov hišnih ljubljenčkov zaradi vročinskega udara v avtomobilih, zato vam svetujemo, da svojih ljubljenčkov ne puščate zaprtih v parkiranih avtomobilih, čepa jih izpostavljate vročini, poskrbite tudi da zaužijejo zadostne količine vode.

Sebastjan J