Poleti začnejo graditi 120 neprofitnih stanovanj

Nad Dolinsko. FOTO: MOK

KOPER – Nad Dolinsko bodo poleti začeli graditi dva stolpiča s 120 javnimi najemnimi stanovanji. Prvega s 73 stanovanji bosta skupaj gradila Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad RS, drugega s 47 stanovanji bo gradil republiški. Do konca leta naj bi začeli z gradnjo tretjega stolpiča, v katerem bo še 43 stanovanj.

 

Novih 120 stanovanj na območju Nad Dolinsko v Olmu naj bi zgradili do konca leta 2022. “Koprski stanovanjski sklad bo skupaj z republiškim skladom predvidoma naslednji mesec objavil javno naročilo za izbiro izvajalca del, prvi stolpič naj bi začeli graditi maja letos. Vrednost naložbe, v sklopu katere bosta koprski in republiški sklad zgradila 73 javnih najemnih stanovanj, je ocenjena na več kot 7,5 milijona evrov. Naložbo je podprla tudi Mestna občina Koper, ki je za ta namen skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka,” sporočajo s koprske občine.

 

 

Dodajajo, da se bo poleti začela gradnja drugega stolpiča na tem območju, tako imenovanega bloka dva, v katerem bo Stanovanjski sklad že uredil 47 javnih najemnih stanovanj, z gradnjo naj bi končali konec naslednjega leta. Republiški je v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za gradnjo tretjega stolpiča,tako imenovanega bloka ena, v sklopu katerega bo v začetku leta 2023 na voljo dodatnih 43 stanovanj. Blok ena in dva s skupno 90 stanovanji s stroškovno najemnino bosta namenjena mladim družinam in mladim.

“Pod vsakim od stolpičev je predvidena tudi gradnja parkirne etaže, ob bloku ena pa je v načrtih še ureditev manjšega zunanjega parkirišča,” navajajo občinarji.

Uredništvo/ Vir: MOK