POKRAJINSKI MUZEJ KOPER SE PRIPRAVLJA NA NOVE IZZIVE

Vir: koper.si

V Pokrajinskem muzeju Koper so danes predstavili dosežke preteklega leta in načrte za letošnje leto. Lansko leto pa bo težko premagljivo, saj je muzej obiskalo več kot 20 tisoč obiskovalcev.

Rekordni obisk pa jih ni ustavil, saj so v polni pripravljenosti na letošnje leto. Nadaljevali bodo z projektom Carpaccio500, ki je bil eden vidnejših prejšnje leto. Načrtujejo pa tudi dve novi stalni zbirki, Srce Kopra in Antični lapidarij.

Novi zbirki

Nastajajoča zbirka Srce Kopra bo predstavljena maja. Obsegala bo nastanek mesta, kar po besedah direktorja muzeja Luke Jurija, ni bilo še nikoli doslej celovito obdelano in prikazano javnosti. Mesec dni pozneje pa bo pod stopniščem Palače Belgramoni Tacco razstavili antične spomenike koprskega območja z imenom Antični lapidarij.

60 letnica Luke Koper

Da ni vse v načrtih, pa priča dejstvo, da bodo že jutri odprli vrata razstave 60 let Luke Koper, nadaljevali bodo junija, ko bo na ogled gostujoča razstava o zgodovini slovenske policije. Uspešen Carpaccio500 pa bodo nadgradili z ureditvijo muzejske poti in razstavo 500 let županov v Kopru.

Na najmlajše niso pozabili

Tudi letos pa bodo velik pomen dali na pedagoške aktivnosti. Najmlajše bodo razveselili z zanimivimi lovi na zaklade in interaktivnimi kotički znotraj zbirk, kjer bodo lahko obogatili svoje znanje zgodovine.

L.F.