Pohodnika na območju Prisojnika našla moško truplo

Prisojnik. FOTO: Facebook, Tatjana Felicijan

Na območju Prisojnika v občini Bovec sta pohodnika med vračanjem z gore Prisojnik naletela na neidentificirano moško truplo. 

 

V soboto ob 14.21 uri so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščeni o gorski nesreči na Bovškem, kjer sta dva pohodnika med vračanjem z vrha 2547 metrov visokega Prisojnika, ki leži v Zahodnih Julijskih Alpah, po južni strani naletela na moškega, ki ni kazal znakov življenja. Na truplo sta pohodnika naletela na približno 2060 metrov nadmorske višine.

Tekom sobotnega popoldneva so na kraju posredovali policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in člani GRS Bovec, ki so s pomočjo policijskega helikopterja ter dežurno ekipo na krovu zračnega plovila truplo pohodnika prepeljali v Trento, tam pa ga je prevzela komunalna služba, poročajo novogoriški policisti.

Z ogledom kraja najdbe trupla je bilo ugotovljeno, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik, pri tem pa je približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju in se nato ustavil nekaj metrov nad planinsko potjo, ki vodi v smeri prelaza Vršič. Zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policija je o najdbi trupla obvestila preiskovalno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in sodnico tamkajšnjega sodišča, ki je odredila sodno obdukcija, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako bo pri tem ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega.

Tudi tekom včerajšnjega dneva so se na tem območju najdbe nadaljevale aktivnosti in opravljanje ogleda kraja tragične nesreče. Policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in člani GRS Bovec so s pomočjo policijskega helikopterja opravili pregled južnega pobočja Prisojnika, od grebenske poti do izteka snežišča, na nadmorski višini okoli 1700 metrov.

Glede na sedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili, saj niso bile ugotovljene sumljive okoliščine smrti. Policisti nadaljujejo s preiskovalnimi aktivnostmi.

Spletno uredništvo