Pohod po poti devetih kalov – Fotogalerija

Vreme je bilo naravnost idealno za pohod

V nedeljo,  21. Oktobra je v Kobjeglavi potekala že tradicionalna prireditev, Pohod po poti devetih kalov, ki predstavlja odlično možnost spoznavanja kraške kulturne dediščine. Dogodek je bil tudi dobrodelno obarvan, saj je pred samim pohodom Goran Živec Vaški skupnosti Kobjeglava podaril defibrilator.

Pot devetih kalov

Pohod predstavlja ogled kulturne dediščine Krasa, saj so si obiskovalci poleg obnovljenih starodavnih kraških vodnih virov, ogledali tudi kamnito pastirsko hiško ter spoznali kraško kmečko arhitekturo in življenjski prostor ljudi na Krasu skozi stoletja.

Erika Rojc in Goran živec, foto: facebook

Dogodek tudi dobrodelno obarvan

Pred samim pohodom pa se je odvil tudi dobrodelni dogodek, kjer je direktor podjetja Vahta d.o.o. Goran Živec, Vaški skupnosti Kobjeglava podaril defibrilator. Ta je namenjen nujni medicinski pomoči v primeru zastoja srca. Ravno ob srčnih zastojih šteje vsaka sekunda za nudenje nujne medicinske pomoči pri ponovnem zagonu srca. Zato defibrilator za naselja, oddaljena od infrastrukture nujne medicinske pomoči, pomeni nepogrešljiv dodatek, ki lahko reši življenje slehernemu občanu.

Defibrilator je v imenu Vaške skupnosti Kobjeglava sprejel predsednik Urban Grmen Masič. V zahvalo pa je Erika Rojc, predsednica Društva Kraški slavček Kobjeglava – Tupelče donatorju Živcu podarila knjigo Jožefa Abrama, Kobjeglava in Tupelče skozi čas.

Uredništvo