Pogovorni večer v Kopru z Romano Tomc – Pokojninski sistem danes in po volitvah

Za upokojence je starost vse bolj negotova

Pokojninski sistem je eden najpomembnejših stebrov uspešno delujoče države. Za zagotavljanje dostojnih in vzdržnih pokojnin je nujno, da se ta neprestano prilagaja novo nastalim družbenim razmeram v državi. V zadnjih letih na tem področju ni bilo pomembnejših sistemskih sprememb, kljub ogromnim demografskim spremembam, ki se dogajajo v Sloveniji že vse od finančne krize izpred 10. let. Slovenijo letno zapusti skoraj 15 tisoč ljudi, v zadnjih petih letih se je iz države izselilo čez 72 tisoč ljudi, od tega jih je kar več kot polovico mlajših od 36 let.

Na pogovornem večeru bo sodelovala tudi Romana Tomc

Tem demografskim spremembam bi morala slediti tudi državna pokojninska politika, vendar strokovnjaki svarijo, da je pokojninsko politiko potrebno nujno spremeniti, saj imamo časa samo še do leta 2020, preden se bo pokojninski sistem začel sesuvati.

Kakšne bodo naše pokojnine v prihodnosti in kakšni izzivi čakajo novo vlado, bodo obalni kandidati Slovenske Demokratske Stranke na prihajajočih volitvah v DZ, Majda Vrtovec (Izola), Silvano Radin (MO Koper, podeželje), Djordjo Šmitran (MO Koper, center) in Vojko Jevševar (Piran) razpravljali na pogovornem večeru, z EU poslanko Romano Tomc in udeleženci pogovornega večera, ki bo potekal danes ob 18. uri v prostorih Območne obrtno podjetniške zbornice v Kopru (Staničev trg 1, Koper). Dogodek bo povezovala Mojca Hilj Trivič.

Sebastjan J