Pogovorni večer v Kopru o tematiki ilegalnih prebežnikov

Slovenska policija ob ilegalnih migrantih, foto: epa

V navedbah za tuje medije je Šefic napovedal 50 tisoč migrantov, ki so na poti proti severu skozi nov balkanski migracijski koridor. Avstrija bo meje zaprla pri številki 30 tisoč, kje bo Slovenija nastanila preostalih potencialnih 20 tisoč?

O teh in drugih temah povezanih z novo migrantsko krizo bo jutri po tiskovni konferenci na pogovornem večeru spregovoril mag. Branko Grims, ki je kot predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb podrobno seznanjen s tematiko masovnih migracijskih tokov, ki so tudi že v preteklosti prečkali ozemlje Slovenije in z nedavnim smrtnim primerom ilegalnega migranta v Kolpi.

Na tiskovni konferenci, ki se bo pričela jutri, 04. Maja ob 18. uri v prostorih Območne obrtno podjetniške zbornice v Kopru, kjer bo kasneje tudi potekal pogovorni večer, se bodo predstavili obalni kandidati 2. Volilne enote Slovenske Demokratske Stranke: ga. Majda Vrtovec iz Izole, g. Silvano Radin za Koper podeželje, g. Djordjo Šmitran, za Koper center in g. Vojko Jevševar, iz Pirana.

Mojca H T
Sebastjan J