(Podrobnosti sodbe) Izolski nogometaš Bojkić brutalno pretepel mladenki, ker ga nista hoteli peljati domov, v zapor ne gre

Dejan Bojkić naj bi pred dnevi izgubil službo, zato ga je sodišče oprostilo vseh stroškov kazenskega postopka. Vir: Facebook

Koprsko okrožno sodišče je 20. septembra obsodilo nogometaša Dejana Bojkića, ker je mladenkama, ki popolnega neznanca nista hoteli peljati domov, povzročil hude in lahke telesne poškodbe. 

V zameno za priznanje krivde je tožilka Nataša Valentič Kuštra nasilnežu ponudila bržkone milo kazen, okrožni sodnik Matevž Gros pa je njegovo priznanje krivde sprejel. Za hudo telesno poškodbo je bil kaznovan s samo šestimi meseci pogojnega zapora, za lahko s tremi, enotna kazen pa osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Grozilo pa mu je do pet let ječe. Tožilstvo in obramba sta se pritožbi odpovedala, sodba je tako postala pravnomočna. Stroški kazenskega postopka in nagrade odvetnikov bremenijo proračun.

Zgodilo se je v središču Kopra, 16. decembra 2018 okoli dveh zjutraj sta se sestri z obalno-kraške regije, takrat 20-letna Anna K. in 24-letna Francesca K., s prijateljico peš odpravili z območja koprskega Zelenega parka proti svojemu avtomobilu, ki je bilo parkirano za koprsko tržnico na Pristaniški ulici 2. Slovenske novice so maja poročale, da naj bi jima na tamkajšnjem prehodu za pešce začel slediti izolski nogometaš prve slovenske futsal lige, zdaj 28-letni Dejan Bojkić, ki igra za FC Bronx.

Ker ga nista hoteli peljati domov, ju je Dejan Bojkić hudo poškodoval. FOTO: FC Bronx

Od neznanih deklet naj bi agresivno zahteval prevoz v Izolo, ob tem pa ju bojda še grdo zmerjal. “Pojdite faf … k … čez mejo, pof … pi …, me boste peljale v Izolo?” naj bi kričal. Pri kiosku Oly burger so se ustavile, v avtomobil niso upale, ena od sester je poklicala policijo.

Zgodilo se je na tem parkirišču. FOTO: Primorska24

Od zanikanja do priznanja krivde

Ko je športnik slišal, da policistom daje podatke, je začelo padati. Najprej je s pestjo v glavo boksnil Francesco in ji povzročil pretres možganov, zlom nosne kosti, rano na nosu in udarnino glave, je pred tednom dni priznal Bojkić.

Njeno mlajšo sestro Anno je prav tako s pestjo tako močno boksnil v glavo, da ji je raztrgal levi bobnič, od tedaj je trajno naglušna. Povzročil ji je tudi piskanje v desnem ušesu piše v sodbi in motnje v ravnotežju, s čimer je povzročil, da je oškodovankina orientacija v prostoru in njeno ravnotežje moteno.

Bojkić je po napadu zbežal v smeri Semedele, a so ga priče prepoznale. Koprski policisti so ga izsledili, ga ovadili tožilstvu, slednje pa je zoper njega vložilo obtožnico zaradi povzročitve hude in lahke telesne poškodbe.

Ob priznanju krivde je obtoženi izjavil “obžalujem dogodek in upam, da se kaj takega ne ponovi,” je bilo slišati na sodišču. Po naših zanesljivih informacijah pa se je sestrama na hodniku sodišča posmehoval in A.F. celo dejal “mrš”.

Novinarjem Slovenskih novic je maja letos sicer zanikal, da bi koga tepel, a priznal, da je bil na kraju dogodka. Sicer pa, da sta ga “sestri odrinili, sam pa je le odrinil nazaj”, zato, da bi se ubranil.

Sojenju se je izmikal
Februarja 2022 Bojkić  ni dvignil pošte z okrožnega sodišča, zato predobravnavni narok ni bil izveden. Za petega maja ga je sodnik Matevž Gros razpisal vnovič, obtoženi je sodno pošto prevzel, a ni prišel. Tretji poskus naroka je bil sedmega junija, obtoženi je prišel, a ker je šele istega dne oddal prošnjo za brezplačno pravno pomoč, naroka niso mogli opraviti. Četrti poskus je bil 12. julija, a je spet prišel brez zagovornika, ker vloge za brezplačno pravno pomoč ni izpolnil pravilno. Neresnost obtoženega se je nadaljevala tudi 23. avgusta, ko ga na sodišče ni bilo, ker da je mislil, da je narok ob 13., ne pa ob 9 uri. Na šestem naroku, izvedenem pred tednom dni, je obrnil ploščo in krivdo priznal.

Spletno uredništvo