Po cestah koprske policijske uprave med prazniki vozili zadrogirani in pijani

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Šest zadrogiranih oziroma pijanih voznikov in voznic so od petka do danes zjutraj obravnavali policisti koprske policijske uprave. Ostali so brez vozniškega dovoljenja, dva brez vozil, čaka jih še srečanje s sodnikom za prekrške.

Dan pred prazniki, v petek ob 21.48 so koprski policisti v Sv. Antonu ustavili 36-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal rezultat 1,21 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje  in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi ji še obdolžilni predolg.

Komaj je naredila izpit, pa so ji ga že vzeli

V soboto so piranski policisti v Portorožu ob 0.42 ustavili voznico začetnico, ki ji je alkotest pokazal  0,34  mg/l. 21-letnici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi ji še obdolžilni predolg.

V Drskovčah so postojnski policisti ob 17.06 ustavili 43-letnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 1.10 mg/l. Poleg tega so policisti ugotovili, da je moški vozil v času odvzema vozniškega dovoljenja, zato so mu osebni avtomobil zasegli in ga pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.05 so izolski policisti zaustavili 50-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,79 mg/l. Ni smel peljati naprej, zoper njega bo podan obdolžilni predolg.

Zadrogirana odklonila strokovni pregled

Koprski prometni policisti so v nedeljo ob 16.09 ustavili 45-letnika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Ker je odklonil  strokovni pregled, so prepovedali vožnjo in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu še obdolžilni predolg sodniku za prekrške.

V Sečovljah je bil danes ob 3.34 ustavljen 48-letni moški, ki je vozil kolo z motorjem. Rezultat alkotesta je bil negativen, hitri test je pokazal, da vozi pod vlivom mamil. Moškemu je bil zato odrejen strokovni pregled, s katerim pa se ni strinjal. Policisti so ugotovili še, da sploh nima vozniškega dovoljenja, zato so mu moped zasegli. Zoper 48-letnika bo na sodišče za prekrške podan obdolžilni predlog.

Uredništvo