Po aferi “Vesel božič, ve umazane živali” za 15. januarja napovedujejo stavko zaradi odstopa državnega sekretarja

Jernej Štromajer (na fotografiji s pivom v roki) si je privoščil nedopustno zmerjanje, a za to ni odgovarjal. FOTO: Twitter

LJUBLJANA – Po prepričanju nekaterih vlada Marjana Šarca ne spoštuje verskih čustev državljanov in državljank, zato napovedujejo stavko pred državnim zborom. Namreč, kljub žaljivemu božičnemu voščilu, v katerem je državni sekretar Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport, dr. Jernej Štromajer zapisal “Vesel božič, ve umazane živali”, vlada spornega državnega sekretarja ni odstavila.

 

Stavka bo 15. januarja 2020 pred Vlado RS

Pobudnik protesta, predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc, je javnost nagovoril takole: “V sredo, 15.1. 2020, se začnejo protesti pred Vlado RS do odstavitve Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo. Kar je preveč, je preveč.”

8. februarja 2020 je napovedan vseslovenski protest

 

Splošno nezadovoljstvo s politiko vlade Marjana Šarca so državljani in državljanke mnogo številčno izkazali na vseslovenskem protestu, ki se je odvil 10. oktobra na Prešernovem trgu v Ljubljani. Stanje v državi pa se, navajajo, ni izboljšalo, zato organizatorji oktoberskega protesta napovedujejo nov vseslovenski protest, ki bo 8. februarja 2020.

M.K./ Nova24TV