Piranski župan Zadković v bran vladi: “Če je tole fašizem, naj kar traja”

Piranski župan Đenio Zadković. FOTO: Facebook/Đ.Z.
Piranski župan Đenio Zadković nemalokrat tudi javno pohvali dosežke vlade Janeza Janše. Včeraj je zadovoljstvo izrazil ob rezultatih, ki jih je objavila Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), po kateri je Slovenija  med tistimi državami OECD, ki so druge po vrsti, najbolje obvladale gospodarsko krizo. V hrbet gledamo le Danski, ZDA so denimo na devetem mestu, Nemčija pa na dvajstem.

Zadkovićeve navedbe (nelektorirane) objavljamo v celoti.

Ne kregajmo se. Zares nima smisla. Za sedaj nam dobro kaže. O tem ne poročajo samo naši mediji, ampak tudi vsi evropski. Ne bom rekel, da v naši državi vse “štima”, a izgleda, da gremo v pravo smer. Vse tiste parametre, ki jih Evropa meri so v Sloveniji namerili za oceno “odlično”.

Nisem strokovnjak, a takole po kmečki logiki skromno razmišljam :

Če je tole fašizem, naj kar traja. Pričakujem “streljanje” z vseh strani, a upam, da v svobodni Sloveniji prav vsakdo lahko pove svoje mnenje ali tisto, kar opaža, ali ne ? Ne vem. Smem ? In tole je samo moje mnenje, podprto z dejstvi, podprto s statističnimi podatki, za katere verjamem, da niso potvorjeni, saj so parametre merili ljudje evropskih držav, ne Slovenci.

Če zadevo merim kot nestrokovnjak za “fuzbal”, se mi vseeno zdi, da trener nogometne ekipe, ki daje gole in zmaguje tekme, težko menja ekipo, ali pač.

Volitve bodo v mesecu aprilu. Ljudstvo ima vedno prav. Naj tako tudi ostane, a dajmo mir do takrat,” je zaključil Zadković in zapisu pripel spodnjo fotografijo.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

OECD je Sloveniji sicer napovedala 5,9-odstotno gospodarsko rast, kar je občutno več od napovedi v maju, ko je predvidevala 3,5-odstotno rast. Gospodarska rast naj bi se prihodnje leto s prvotno predvidenih 4,6 odstotka okrepila na 5,4 odstotka, nato pa se v 2023 umirila na 3,2 odstotka. Medtem pa se svetovno gospodarstvo spopada s krizo v proizvodni verigi, inflacija je vseprisotna, najbolj pa bodo podražitve občutila gospodinjstva z nižjimi prihodki.

Spletno uredništvo