Piranski župan za pomoč pri reševanju turistične sezone zaprosil policijo

FOTO: Facebook

Včeraj je v prostorih piranske občine potekal skupni sestanek predstavnikov občine, policije, ministrstva za notranje zadeve, redarstva in turizma. Sesatali so se, da bi izboljšali varnostne razmere v Občini Piran v času letošnje in bodočih turističnih sezon.

Na povabilo župana piranskega župana Đenia Zadkovića so se usklajevalnega sestanka poleg župana in njegovih sodelavcev, udeležili državni sekretar ministrstva za notranje zadeve dr. Božo Predalič, pomočnik direktorja koprske policijske uprave Igor Jadrič, predstavnik uprave uniformirane policije GPU Tomislav Omejec, vodja oddelka za splošne naloge na SUP PU Koper Damjan Sever ter pomočnik komandirja PP Piran Vladimir Babić.

FOTO: PU Koper

V skupnem obvestilu za javnost so zapisali, da so skupaj preučili varnostne razmere, s katerimi se med turistično sezono sooča občina. Vrstijo se namreč prijave občanov, ki so nezadovoljni zaradi hrupa iz gostinskih lokalov, ki se znatno poslabša predvsem v nočnem času ob koncih tedna, pa tudi zaradi težav z beračenjem, spanjem na klopcah, vandalizmom, tatvinami, nasiljem in problematiko aktivnega ter mirujočega prometa na območju mejnih prehodov.

Đenio Zadković - piran.si

Piranski župan Đenio Zadković. FOTO: Občina Piran

Uvodoma sta Zadkovič in podžupan Robert Fakin predstavila varnostno problematiko, s katero se soočajo zadnji mesec in izrazila pričakovanje po večji prisotnosti uniformiranih policistov. Po njunem mnenju bi se s tem bolje obvladovalo varnostno situacijo v občini, predvsem kršitve s hrupom, beračenjem, spanjem brezdomcev po klopcah in reševalo prometne zagate prebivalcev, ki živijo v bližini mejnih prehodov in tranzitno najbolj obremenjenih lokalnih cest.

Državni sekretar Predalič in predstavniki policije pa so v zvezi s tem predstavili policijske aktivnosti, pooblastila, pristojnosti in naloge. Predalič, Omejec in Jadrič so predstavnike občine seznanili z možni sistemskimi rešitvami, zagotovili pa so tudi aktivno sodelovanje policije pri reševanju nastalih razmer.

Spletno uredništvo