Piranskemu županu prekipelo: Ne spoštujem vas več!

Ostal je spomin na složne čase. Foto: Facebook

PIRAN – Potem ko je včeraj popoldne predsednica sveta neodvisnih strokovnjakov za izbor Evropske prestolnice kulture (EPK) Cristina Farinha razglasila, da sta Nova Gorica in Gorica, skupaj z nemškim mestom Chemnitz, Evropska prestolnica kulture (EPK) 2025, je zmagovalki čestital tudi piranski župan Đenio Zadković. V ožji izbor so se sicer poleg Pirana uvrstili še Ljubljana, Nova Gorica in Ptuj. Zadković se je v zvezi z EPK in strankarskimi zdrahami ponoči, po letu in pol oglasil na Facebooku.

Nekdanji matični stranki GZOP in stranki SD v svojem zapisu očita spletkarjenje, laži, zlorabe, prijave in žaljivke, katerih žrtev naj bi bil. Po njegovem mnenju je diskreditacij deležen, ker je na začetku predvolilne kampanje na forumu Gibanje Portorož objavil: “Če bomo naše zlato (zmago) jemali kot plen, sledi razpad sistema.”

Prepričan je, da ga želijo zrušiti, ker da v njem ni kančka zlobe, da je etično in moralno načelen, to pa jih, tako župan, moti, zato je stranko GZOP zapustil. “Še danes delujejo neodgovorno in posledično dobrih projektov za občane preprosto ne moremo izvesti. Sredstev, kot sami vidite, ne izbirajo. Ljudje so jih počasi “pogruntali” in jih preimenovali v stranko “proti”, saj so proti čisto vsem projektom, ki sem jih predlagal,” navaja Zadković. GZOP in SD očita, da so razvrednotili projekt Piran-Pirano 4 Istria 2025, projekt občanov občin P.I.K.A. (Piran, Izola, Koper, Ankaran).

Nelektoriran zapis Đenia Zadkovića objavljamo v celoti.

“KRONOLOGIJA ENE ZGODBE ZA ZGODOVINO PIRANSKE OBČINE
5.6.2018 – na Facebooku sem ustanovil forum Gibanje Portorož
19.7.2018 – Avditorij : prehod iz Facebook virtuale v realnost
10.8.2018 – zbral sem 333 glasov ustanoviteljev stranke GZOP
30.9.2018 – registriral sem stranko GZOP na MNZ v Ljubljani
2.12.2018 – drugi krog volitev in zmaga na volitvah
Šah mat v petih potezah. Mogočni “bastion” SD sesut do tal. Še pomnite, tovariši ?
5.6.2019 – natanko po enem letu zapustim stranko GZOP

Od tu naprej pa spletke, laži, diskreditacije, žaljenje, zlorabe informacij, potvarjanje informacij, prijave na NPU, KPK, obisk varuha človekovih pravic, itd. Zadkoviča moramo zrušiti ? Zakaj že ? Zato, ker je čisto na začetku predvolilne kampanje na forumu Gibanje Portorož objavil tale zapis:“Če bomo naše zlato (zmago) jemali kot plen, sledi razpad sistema.”

Žal, se je to tudi zgodilo, ker je Zadkovič “malo” drugačen od tistega, kar so na FBu o njem napletali ravno tisti iz skupine dvajsetih GZOP-jevcev, zaradi katerih je, kot sami pravijo, volitve tudi dobil. Neverjetno !

Zadkovič je moralno in etično zelo načelen in si nikoli ne bo dovolil delovati mimo svojih moralno etičnih načel, saj so ravno ta, njegov največji zaklad. Čista vest je najbolj pomembna »stvar« v mojem življenju. Na začetku sem želel, da stranka pridobi na kredibilnosti, ne pa, da rušimo vse pred seboj kot so hoteli nekateri. Stvari pač, ne počnem na tak način. Zlobe v meni preprosto ni. Ne želim škodovati prav nikomur in tudi možnost dam vsakemu, da se s svojim delom dokaže. In prav tale moja karakterna »linija«, zgleda, moti določene ljudi. Če bi na začetku mandata poslušal vse »nasvete« ljudi iz stranke, bi danes na občini bila samo še polovica uradnikov. Kader se težko izuči, saj je to proces, ki traja kar nekaj časa. Kdo bi pa delal in peljal projekte na občini ? Ne gre tako. Zato sem stranko tudi zapustil, pa ne samo zato.To so izkoristili ravno ti posamezniki, ki so nam stranko speljali. Še danes delujejo neodgovorno in posledično dobrih projektov za občane preprosto ne moremo izvesti. Sredstev, kot sami vidite, ne izbirajo. Ljudje so jih počasi “pogruntali” in preimenovali v stranko “PROTI”, saj so proti čisto vsem projektom, ki sem jih predlagal.

Leto in pol je trajal moj molk. Nisem bil na Facebooku zato, ker se nisem želel javno kregati. Bili smo v procesu ustvarjanja projekta evropske prestolnice kulture z imenom Piran – Pirano 4 Istria 2025 in se kregati ne bi spodobilo. Gre namreč za bonton. Molk je zlato, pravi naslov knjige, a sem zaradi lastnega molka dovolil, da so ljudje dobili o meni popolnoma drugačno sliko, ki so jo zelo spretno in sistematično “gradili” tisti, zaradi katerih sem stranko zapustil. Ti ljudje streljajo po meni iz vsega arzenala in ker jim je streliva zmanjkalo, saj niso uspeli prav v ničemer, so se združili s stranko SD, v koaliciji proti meni. Sramota ! Sramota, ker je GZOP nastalo ravno zaradi te stranke, ki so se je ljudje v piranski občini v 30-ih letih, na 45-ih letih podlage, enostavno naveličali. Iskreno, imel sem respekt do te stranke. Svetniško skupino SD sem obravnaval enako kot ostale, kljub njihovem porazu na volitvah, jim dal možnost, da se vključijo v projekte skozi proračun, a to kar so “naštimali” tik pred oddajo naše kandidaturne knjige za EPK, je milorečeno nesprejemljivo, da ne rečem diverzija.

SOCIALNI DEMOKRATI, NE SPOŠTUJEM VAS VEČ !

Povzročili ste nepopravljivo škodo, ne samo meni, ampak ljudem, ki so vas volili. Še večji delež pa so pri tem imeli svetniki GZOP. Najbrž so se sedaj, ko so razvrednotili projekt Piran Pirano 4 Istria 2025, projekt vseh občanov štirih občin P.I.K.A, začeli zavedati, kaj so storili. Sam projekt Piran – Pirano 4 Istria 2025 je 10 x mogočnejši od programa stranke GZOP. To, da so svetniki GZOP pordeli od sramote je minornega pomena. Pordečeli so kot kaže spodnja slika, v goreči želji, da bi zrušili Zadkoviča. Slavka Franco bi pa vprašal : kdo je zdaj izdajalec ? Smo se za to borili ? Eeeeee, brižna Istra.”

Stališče stranke GZOP bomo objavili, ko prejmemo njihova odgovore.

Uredništvo