PIRAN: Zaradi junakov prostovoljcev je naš svet lepši!

Toliko pomoči za vse, ki jo potrebujejo, so danes odpeljali iz humanitarnega skladišča: Fotografije: RK Piran

PIRAN – “Dragi naši prostovoljci, vi ste resnična moč slovenskega Rdečega križa! Vaša predanost, požrtvovalnost, srčnost in človekoljubnost, delajo ta svet bolj prijazen in lep,” je na družbenem omrežju zapisal Rdeči križ Piran. “Hvala za vse kar delate v teh izzivov polnih dneh! Za domovino, za cel svet,” se je prostovoljcem zahvalila dobrodelna organizacija.

 

Med drugimi prostovoljci, sta tudi Ines in Simon hitela, da bodo živila čim prej pri tistih, ki jih potrebujejo.

Občani so plemenitim ljudem hvaležni: “Naši prostovoljci so stalno v akciji in večina ljudi niti ne ve, koliko časa in truda to terja. Le manjši del se vidi v medijih, ker nimajo ne časa, ne potrebe, da bi se izpostavljali. Hvala vam, nepogrešljivi ste, ” piše v enem od komentarjev.

 

Pirančan Matjaž Poniž (desno) je prostovoljni koordinator na mejni točki na Škofijah. Usklajuje delo piranskih, koprskih in izolskih prostovoljcev bolničarjev RK, aktiviranih v treh izmenah, ki ocenjujejo zdravstveno stanje potnikov.

 

Krajevna skupnost, krajevni odbor Rdečega križa in turistično društvo Solinar Strunjan so s podporo občinske civilne zaščite, izdelali več sto mask in jih razdelili posameznikom ter družinam v Strunjanu.

Uredništvo