Piran gosti Festival evropskega in mediteranskega filma 2017

Piran vabi na brezplačne projekcije filmov, foto: shutterstock

Danes se bo ob 19. uri v Piranu pričel 8. FEMF 2017, ki napoveduje projekcijo kar 33 naslovov sedme umetnosti, poleg prostega vstopa pa organizatorji napovedujejo še pester izbor filmov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, delavnice, okrogle mize ter veliko druženja z ljubitelji sedme umetnosti.

Samo Seničar, programski direktor, foto: youtube.com

Za obiskovalce so organizatorji pripravili kar 52 ur programa, 15 gostov, sodelujoči pa prihajajo iz 22 držav.
»Zelo me veseli, da smo Pirančanke in Pirančani pred šesti leti dobili priložnost, da ponudimo gostoljubje Festivalu evropskega in mediteranskega filma, ki si je pri nas ustvaril topel dom, v katerem vsako leto raste in se razvija.« je letošnjo prireditev komentiral župan Bossman.
»Festival evropskega in mediteranskega filma ubira drugačen pristop in upam si trditi, da je to eden od gledalcu najbolj prijaznih festivalov v regiji, saj v petih dneh ponuja jagodni izbor svetovnih filmskih festivalov. Že otvoritveni film Zadnji ledeni lovci je prava paša za oči in hkrati čustveno nabita zgodba o Inuitih z Grenlandije, gre pa za zadnji film pokojnega Jureta Breceljnika.« je svoj pogled na organizacijo festivala komentiral Samo Seničar, programski vodja FEMF.

Do 7. Oktobra bo festival poleg pestre ponudbe filmskih projekcij ponudil tudi 12. naslovov, ki se bodo pomerili v tekmovalnem delu. Člani letošnje žirije so Jure Matičič, Igor Mirković in Marija Krunić. Poleg družabnih dogodkov letošnji program vključuje tudi številne delavnice povezane s filmsko umetnostjo. Več o festivalu pa si lahko preberete tukaj.

Sebastjan J