petek, 14 junija, 2024
Doma Obala PGD Movraž ima novo gasilsko vozilo

PGD Movraž ima novo gasilsko vozilo

Movraške gasilke in gasilci s koprsko podžupanjo Jasno Softić. Fotografije: MOK

Danes je pred gasilskim domom v Movražu pred rednim letnim občnim zborom potekala krajša slovesnost, kjer so predstavniki PGD Movraž prevzeli novo gasilsko vozilo za prevoz moštva. Ob predaji ključa vozila je zbrane nagovorila tudi koprska podžupanja Jasna Softić.

 

PGD Movraž je gasilsko vozilo za prevoz moštva dobavilo že predlani, vendar zaradi epidemije do svečanega prevzema ni prišlo do danes. Za novo vozilo Citroen Jumper je Mestna občina Koper PGD Movraž namenila 40.000 evrov. »Vozila so le zato, da služijo človeku. Človek je tisti, ki jim z uporabo dodeli vrednost, zato ste pomembni vi, prostovoljni gasilci Movraža, ki boste to vozilo uporabljali, ko se bodo sokrajani znašli v stiski in računali na vašo pomoč. S predajo novih vozil ne predajamo samo prevoznih sredstev, temveč širimo vrednote vseh vas, gasilk in gasilcev,« je v pozdravnem nagovoru dejala podžupanja Jasna Softić.

 

Koprska občina je sicer v preteklih letih zagotovila sredstva za gradnjo gasilskih domov v MovražuBrezoviciRakitovcu in Babičih. Prav tako je sofinancirala obnove domov v Pobegih in Krkavčah, naslednje leto pa bo sofinancirala popravilo strehe v Krkavčah. Obenem MOK letno zagotavlja dodatna sredstva za nabavo gasilske zaščitne in reševalne opreme za potrebe prostovoljnih gasilcev.

Za izvajanje gasilske službe prostovoljnim gasilskim organizacijam je občina letos namenila 330 tisoč evrov.

Vir: MOK