Peti in sedmi razred koprske Osnovne šole Anton Ukmar v karanteni

Osnovna šola Anton Ukmar. FOTO: OŠ Anton Ukmar

KOPER – Danes smo poročali o dveh okužbah na Osnovni šoli Koper. Vodstvo osnovne šole je bilo obveščeno, da je okužba s SARS-CoV2 potrjena pri osnovnošolki in strokovni delavki enega od oddelkov drugega razreda. Celotnemu oddelku, razredničarki in učiteljici podaljšanega bivanja je odrejena karantena. Dva primera okužbe sta potrjena tudi na OŠ Anton Ukmar, šola je obvestilo objavila na svoji spletni strani.

 

Pri enem od učencev sedmega razreda OŠ Anton Ukmar je bila danes potrjena okužba z novim koronavirusom, prav tako pri učenki petega razreda. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi bila petošolka, ki je bila danes na testu pozitivna, v karanteni že od 27. januarja do 6. februarja.

Deset dni po karanteni znova v izolacijo

Okužbo s covid-19 naj bi namreč konec januarja potrdili pri njenih starših, deklica je bila z njimi v karanteni, a takrat bojda ni bila testirana. Danes naj bi se dekličina zdravnica odločila, da petošolka opravi testiranje, test pa je pokazal, da je okužena.

“Upoštevajoč navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) smo za učence in strokovne delavce šole, ki so bili v visoko rizičnem tesnem kontaktu z osebo s potrjeno okužbo odredili 10-dnevno karanteno na domu od 16. 2. 2021 do vključno 26. 2. 2021. Za učence oddelka bo v času karantene pouk potekal na daljavo,” je na spletni strani šole zapisal ravnatelj Andrej Mlinar.

 

Uredništvo