Parkirišče P+R zaradi izgradnje nove avtobusne postaje v Kopru ne obratuje

Fotografiji: MOK

Koprska občina je pred tedni vzpostavila začasno avtobusno postajo na Kolodvorski ulici, kjer bo v naslednjih mesecih zgradila novo avtobusno postajo. Potniki zdaj na prihode in odhode avtobusov čakajo na parkirišču P+R med železniško postajo in glavno pošto, kjer so s talnimi označbami zarisani peroni za avtobuse. “Čeprav smo javnost o tem že večkrat obvestili, se kršitve na terenu nadaljujejo. Voznice in voznike zato pozivamo, naj bodo pozorni na nove oznake in do nadaljnjega tam ne parkirajo,” sporočajo s koprske občine.

 

V času rušenja starih peronov in izgradnje novega objekta se je spremenil tudi tamkajšnji parkirni režim. Na območju parkirišča P+R (parkiraj in se pelji) je občina s talnimi oznakami zarisala začasne perone, zato parkirišče do izgradnje nove avtobusne postaje ne bo obratovalo in je tam parkiranje prepovedano. Voznikom tovrstne označbe velikokrat povzročajo zmedo ali jih spregledajo, zaradi česar bodo v prihodnjih dneh občinski redarji poostrili nadzor, morebitne prekrškarje pa opozarjali na spremembo režima.

Vse uporabnike avtobusne postaje in voznike motornih vozil občinarji prosijo za dosledno upoštevanje začasne prometne in parkirne ureditve ter za strpnost in razumevanje.

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria