Pakistanec mučil partnerko, Iračana oropala domačina

Migranti so zaradi svojega kriminala dodatno obremenili italijansko policijo, foto: Reuters

Tatvine, vlomi, večje kraje premoženja in napadi na državljane so samo nekateri izmed odmevnejših primerov migrantskega kriminala v Sloveniji, ki smo mu bili priča v zadnjih tednih.

Tudi iz zamejstva s prišleki nimajo boljših izkušenj. Tržaška policija je nedavno obravnavala tri migrante zaradi družinskega nasilja in poskusa ropa.

Pakistanec mučil partnerko

Policija je aretirala 28. letnega Pakistanca U.N., ki je več kot eno leto fizično in psihično mučil svojo partnerko, ji grozil z umorom in celo pretepal njene hišne ljubljenčke.

Sicer stari znanec tržaške policije zaradi preprodaje drog in tatvin je imel prepoved vstopa v Trst, a se je 13. Avgusta vrnil izvajati nasilje nad nekdanjo partnerko in ji je celo vdrl v stanovanje. Ob aretaciji je Pakistanec fizično napadel tudi policiste. Varna z nasilnežem za zapahi je njegova žrtev razkrila grozljivo zgodbo, ki jo je trpela zadnje leto. Žrtev je policiji izpovedala, da jo je Pakistanec redno posiljeval, pretepal ter ji celo grozil z umorom, pretepal in mučil pa je tudi njeni dve domači mucki.

»Večkrat sem skušala prekiniti to strupeno razmerje, a sem se vedno znova znašla v začaranem krogu. Po prepirih se je sam poškodoval in krivil mene za njegova dejanja. Ustrahoval me je z grožnjami umora, saj mi je povedal, da me bo ubil, zakopal moje truplo na neznanem kraju in nato zapustil Italijo. Če sem izkazala preveč volje do samoohranitve, se je spravil na moja domača ljubljenčka, katera je pretepal, metal ob steno in mi na njih demonstriral, kaj bo počel z mano, če se mu bom upirala.«

Iračana oropala domačina

V ponedeljek pa je tržaška policija aretirala dva Iračana, 23. letnega H.J.H.A.D. in 25. letnega I.A.O.A.S., ki sta skušala oropati 26. letnega Italijana na tržaških ulicah.

Okrog pol polnoči je Italijan hodil po ulici Oriani, ko je opazil dve sumljivi osebi, ki sta mu sledili. Nekaj trenutkov zatem sta Iračana pospešila svoj tempo in mu ukradla nahrbtnik. Odločen, da ne bo ostal žrtev migrantov, se je domačin pognal za roparjema, katera je ujel v ulici del Bosco. Vnel se je pretep, katerega je prekinila policija.

Oba Iračana so aretirali, Italijan pa je moral poiskati zdravniško pomoč zaradi povzročenih poškodb.

Uredništvo