Pakistanci sinoči v Trstu spet vihteli nože

Trg Oberdan je bil prizorišče novega fizičnega obračuna med migranti, foto: Il Piccolo

Včeraj zvečer je tržaška policija obravnavala rop in fizični napad s hladnim orožjem. Napadalca sta bila Pakistanca,  S.C.M. rojen leta 1999 in M.N. rojen leta 1997, svojo žrtev prav tako Pakistanca, sta najprej oropala, nato pa ga še zabodla.

Poškodovanega so morali reševalci odpeljati v tržaško bolnišnico, policija je napadalca že aretirala.

Stare navade tudi v novem okolju

Migranti naj bi iz vojnih območij bežali od človeka nevrednega životarjenja, v kar so nas od začetka begunske krize leta 2015 prepričevale humanitarne organizacije.

Vse več indicev pa je, da večina migrantov s seboj ne prinaša želje po vključitvi v boljše življenje, pač pa le išče bolj stimulativno okolje za svoje kriminalno življenje. Mnogi migranti v novem okolju tako hitro zapadejo v kriminalne aktivnosti, kot so ropi, napadi, preprodaja prepovedanih drog in druge aktivnosti, ki še dodatno obremenjujejo državne policije.

Migranti obračunavajo med seboj

Zaradi budnosti italijanske policije in vojske v mestu, migranti ne napadajo lokalnega prebivalstva, pač pa obračunavajo med seboj. Tako je v včeraj zvečer na trgu Oberdan prišlo do verbalnega spora med Pakistancema. Najprej so letele besede, nato udarci, na koncu pa je S.C.M. s hladnim orožjem napadel sonarodnjaka. Za nameček mu je ukradel še denarnico z 200 € gotovine in dokumenti, nato pa sta s pajdašem pobegnila.

Ob prihodu policistov in reševalcev na kraj dogodka, so poškodovanega migranta reševalci najprej odpeljali v tržaško bolnišnico, kjer so mu oskrbeli rane, policija pa je izsledila oba napadalca v bližnjem azilnem domu.

Uredništvo