Otroški vojaki Hitlerja, Hamasa in slovenskih partizanov

Zloraba otrok je univerzalno grozodejstvo, katerega pripisujemo samo najhujšim posameznikom in skupinam. Taki izkoriščevalci otrok za doseganje svojih sprevrženih ciljev, pa naj bodo to nasilni starši, pedofili, teroristične ali vojaške organizacije, sodijo v samo človeško dno, zanje pa civilizirani ljudje nikoli nimajo nikakršnega usmiljenja.

Hitlerjevi otroški vojaki

V zadnjih dneh pred padcem Berlina so mesto in Hitlerjev bunker pred napredovanjem zaveznikov varovali otroci vojaki. Posnetek Hitlerja, ki pred bunkerjem odlikuje otroke, ki so varovali njegovo rit pred zavezniki, pa je dokončno razgalil bedo in sprevrženost nacional-socializma in nacistov.

Nacisti pa so otroke uporabljali tudi v drugih vojaških misijah, kot so bili oboroženi spopadi in pa seveda za vohunjenje. Mnogi izmed teh otrok so zaradi sprevržene politike izkoriščanja.

Islamistični teroristi Hamas in ISIS

Islamistični teroristi, tako Hamas v Gazi, kot ISIS na svojem nekdanjem območju, so znani po zlorabi otrok za doseganje svojih terorističnih ciljev.

Slovenski levičarji in ZZB NOB

Oborožene in v politične namene zlorabljene otroke, pa lahko gledamo seveda tudi v Sloveniji. Če danes take otroke vojake gledamo predvsem na spominskih slovesnostih, pa so med vojno tudi partizani zlorabljali otroke za doseganje svojih revolucionarnih ciljev.

Žalostno pa je dejstvo, da slovenske otroke še danes posiljujejo in zlorabljajo z že davno propadlo totalitaristično ideologijo, ki jo je že prežvečil in izpljunil čas zgodovine.

Uredništvo