Osnovna šola Dekani dobila sodobno kuhinjo

Fotografije: MOK

Obnovljeno in večjo kuhinjo v Osnovni šoli Dekani so danes tudi uradno odprli s tradicionalnim istrskim zajtrkom. Ob tej priložnosti sta za mizo skupaj sedla tudi ravnateljica šole Selina Lešek in župan Mestne občine Koper Aleš Bržan ter okušala dobrote, ki so jih z domačimi sestavinami Agrarie Koper za vrtčevske otroke in učence osnovne šole pripravile pridne roke šolskih kuharic.

 

Pomembno pridobitev za osnovno šolo in tamkajšnji vrtec so pozdravili tudi učenci 3. b, ki so ob spremljavi harmonike zapeli himno šole in istrsko Moja mati ćuha kafe. Zbrane sta nagovorila ravnateljica šole mag. Selina Lešek in koprski župan Aleš Bržan, ki verjame, da bo delo v novi in modernejši kuhinji prijetnejše, jedi pa še okusnejše.

Mestna občina Koper je prostore šolske kuhinje začela obnavljati konec šolskega leta. Da bi lahko povečala njene kapacitete, je objekt dozidala, uredila streho in asfaltirala dostopno pot, namenjeno dostavi. Šola je pridobila tudi sodobno opremo, naložba pa je vredna  skoraj pol milijona evrov.

Vir: Ekopercapodistria