Okolica sežanskega vrtca je polna pasjih iztrebkov

FOTO: Arhiv Občine Sežana

V iskanju rešitve glede neodstranjenih pasjih iztrebkov, ki je še posebej pereč problem v okolici Vrtca Sežana, kjer se igrajo najmlajši je sežanska občina postavila dodatne koše za pasje iztrebke.

 

Nedavno so izvajalci za urejanje javnih in zelenih površin postavili nove koše za pasje iztrebke v okolišu vrtca. Enega pa prav na pločniku oziroma parkirišču Vrtca Sežana.

Sežanski občinarji poudarjajo, da iztrebki predstavljajo veliko nevarnost za zdravje, saj so v njih različni povzročitelji bolezni, bakterije in paraziti. “Otrok ga lahko prime v roko in ga nese v usta. Velikokrat ga pohodi in se med igro tudi povalja v njem, kar je tudi izredno nehigiensko,” so zapisali na svoji spletni strani in še, da se zaradi nepobranega pasjega iztrebka bolnega psa, lahko okuži tudi zdrav pes.

Skrbnike psov zato prosijo, naj pobirajo pasje iztrebke in jih odlagajo v zato namenjene koše za iztrebke, če v bližini ni namenskega koša, naj slednje zavijejo v ustrezno vrečko in odložijo v smetnjak za komunalne odpadke.

V občini Sežana se po odloku skrbnika živali, ki iztrebkov z javnih površin ne odstrani, lahko kaznuje z 80. evri.

Vir: Občina Sežana