OGENJ UNIČIL GASILSKO VOZILO: En gasilec pristal v kliničnem centru

(Vir: pgd-ilirskabistrica)

Včerajšnji požar na strelišču Slovenske vojske je uničil gasilsko vozilo v katerem sta bila ujeta dva gasilca. En gasilec je, razen manjših ožganin, odnesel brez poškodb medtem, ko so drugega odpeljali v ljubljanski klinični center. Vodja gasilske intervencije Denis Slavec je razkril, da je njegovo stanje stabilno in izven življenske nevarnosti.

Ogenj je okoli 13. ure izbruhnil med strelskimi vajami Slovenske vojske na strelišču Bač. Po informacijah PGD Ilirska Bistrica, sta požar zanetila suha trava in podrast na površini okoli 100 hektarjev. V akciji je sodelovalo okoli 140 gasilcev iz 21 gasilskih enot. Reševanju se je, s pomočjo helikopterja, priključila tudi Slovenska vojska. Požar so do večera pogasili. Danes opravljajo še preventivne oglede terena.

Uničeno vozilo, gasilec v UKC

(Vir: pgd-ilirskabistrica)

45-letni gasilec naj bi po neuradnih podatkih utrpel 20-odstotne opekline. Poškodbe je prejel, ko je varoval območje, da se požar ne bi razširil proti Tuščaku, kjer je borov gozd, kar bi pomenilo še večji požar. Opekline ne bodo pustile trajnih posledic. Gasilsko vozilo, v katerem sta bila ujeta, je požar popolnoma uničil.

L.F.