Odvetniki bodo prihodnji teden brezplačno svetovali

Simbolna fotografija.

LJUBLJANA – Slovenske odvetnice in odvetniki 9. leto po vrsti organizirajo dan odvetniške pro bono pomoči. V četrtek, 19. decembra 2019, bodo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti v Ljubljani, pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

 

Odvetniška zbornica Slovenije (OZS) obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, dan brezplačnega svetovanja pa je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega položaja ne morejo privoščiti (pre) dragih odvetniških storitev: “V letošnji akciji bo sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev,” sporoča zbornica in hkrati priporoča, da tisti, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, stopijo v stik z izbranim odvetnikom še pred četrtkom in si pridobijo termin za svoj obisk.

Posameznikom, ki se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov LPP, se ni potrebno predhodno prijaviti. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljenih na spletni strani zbornice.

Uredništvo, vir: OZS