Odprto pismo poslancem EU parlamenta: delegacija EU naj ponovno obišče Slovenijo

Sophie in ‘t Veld. FOTO: Zaslonski posnetek/ YouTube

Pravni aktivist Vili Kovačič, društvo Slovenski TIGR 13. maj, društvo Davkoplačevalci se ne damo in civilna iniciativa DEM – za demokracijo enakih možnosti so na poslance EU parlamenta naslovili odprto pismo, v katerem protestirajo proti razpravi, ki so jo v Evropskem parlamentu vodili po obisku Slovenije, in evropske parlamentarce pozivajo, da delegacija EU parlamenta ponovno obišče Slovenijo in skrbno preišče stanje v sodni veji oblasti.

 

“Ponesrečena misija, ki je obiskala Slovenijo, bo v zgodovini EU parlamentarizma žal zapisana kot skrajna ideološka inkvizicija z namenom ne pomagati Sloveniji, ampak jo diskreditirati in stopnjevati kaos, ki ima za posledico lahko le nov slovenski razkol in poulične nerede,” so v odprtem pismu poslancem evropskega parlamenta zapisali podpisniki  Vili Kovačič, društvo Slovenski TIGR 13. maj, društvo Davkoplačevalci se ne damo in civilna iniciativa DEM – za demokracijo enakih možnosti.

“Ob razpravi in sklepih EU parlamenta glede stanja medijev in demokracije v Sloveniji izražamo začudenje in ogorčen protest proti ravnanju liberalcev, zelenih, socialistov in drugih, ki so kot v en glas ponavljali neargumentirane obsodbe proti republiki Sloveniji in njeni vladi očitno brez pravega namena, da se seznanijo s pravim stanjem stvari,” piše v odprtem pismu poslancem EU.

Domišljavost poslancev EU vodi v propad evropske civilizacije

Podpisniki odprtega pisma opozarjajo, da usodna izključevalnost evropskih poslancev “ne vodi v progres, kot ga imenujete, ampak vodi v propad demokracije. Z najnovejšimi novimi poizkusi cenzuriranja krščanstva in naravne spolne identitete pa celo v propad evropske civilizacije.”

Kovačič in preostali so ravno tako opozorili na to, da v Sloveniji ni diktature, temveč v diktaturo vodijo neargumentirane obtožbe, katerih namen je s “pomočjo ulice in potenciranjem nezadovoljstva” zrušiti izvršno oblast po neparlamentarni poti. Kovačič opozarja, da je tak pristop v bivši Jugoslaviji uporabljal Slobodan Milošević. Opozorili so tudi, da Evropa ni federacija, temveč zveza enakopravnih suverenih držav, Slovenija pa nima težav z izvršno, temveč sodno oblastjo.

Težave s pravosodjem
“Opozarjamo na primere Ivan Kramberger, Depala vas, Patria in primeri Franc Kangler, napadi na novinarje – Miro Petek in celo fizične napade med letošnjimi protesti. Najhujše, kar se nam dogaja, pa je kriminal v sodnih dvoranah – nadomestni morilec dr. Milko Novič, ustrahovanje poštenega sodnika Zvjezdana Radonjića ter neverjetna lahkost sojenja s produkcijo še drugih nadomestnih morilcev. Da o pranju iranskega denarja za eno milijardo niti ne govorimo. V oči bodejo tudi številne volilne goljufije na parlamentarnih volitvah 2009 in lokalnih volitvah v Ljubljani leta 2018, ki jih sodstvo in tožilci nočejo ali se jih izogibajo procesirati. In dejstvo, da se celo volilni spori zavlačujejo več let. Nočejo in ne smejo, ker so prevare in prevaranti sistemsko nedotakljivi,” piše v pismu.

Slovenci, ki smo pretrpeli tri totalitarizme in bili od 1920 do 1943 prvi uporniki proti fašizmu – tedaj ko se ostalim narodom v Evropi o njem še sanjalo ni, bomo vedno in povsod, čeprav smo številčno majhen narod, zavračali laži in propagandistične konstrukte, ki skušajo Slovenijo destabilizirati in uničiti komaj pridobljeni minimum demokracije,” so prepričani avtorji pisma.

Slovenija ni nizozemska kolonija
Pri tem pa podpisniki odprtega pisma poslancem EU ne pustijo “pridigati o demokraciji pripadnikov nizozemske države, v kateri na ulicah streljajo novinarje, ter žal istočasno tudi države, ki je posredno kriva za genocid v Srebrenici in za krvavo morijo na Balkanu. Slovenija ni nizozemska kolonija in poligon za preizkušanje meja demokracije in eksperimentiranje z dekadentnimi teorijami in ideologijami”.

Celotno odprto pismo poslancem (nelektorirano):

PROTEST IN POVABILO NA NOVO MISIJO!

Spoštovani poslanci EU parlamenta!

Ob razpravi in sklepih EU parlamenta glede stanja medijev in demokracije v Sloveniji izražamo začudenje in ogorčen protest proti ravnanju liberalcev, zelenih, socialistov in drugih, ki so kot v en glas ponavljali neargumentirane obsodbe proti republiki Sloveniji in njeni vladi očitno brez pravega namena, da se seznanijo s pravim stanjem stvari. Razprava, ki ste jo vodili po obisku v Sloveniji, je bila neverjetno pristranska in celo pod nivojem opozicije našega slovenskega parlamenta. Ni temeljila na dejstvih, ampak na lažeh in ščuvanju, ki vnaša razdor ne samo v Sloveniji, ampak v celi Evropi. Ponesrečena misija, ki je obiskala Slovenijo, bo v zgodovini EU parlamentarizma žal zapisana kot skrajna ideološka inkvizicija z namenom ne pomagati Sloveniji, ampak jo diskreditirati in stopnjevati kaos, ki ima lahko za posledico lahko le nov slovenski razkol in poulične nerede.

Nikoli si nismo predstavljali, da je v najvišjem hramu EU demokracije možen tako nizek, primitiven in izključujoč način razprave, ki ni v čast dobro plačane profesionalne politične elite, ki jo predstavljate in ki samo sebe sicer zelo ceni in deklarira za progresivno, a se je izkazalo, da je v resnici reakcionarna platforma, daleč od tega, za kar sama sebe deklarira. Gre za usodno izključevalnost, ki jo je nekoč, pred tri četrt stoletja, opisal slavni ekonomist in sociolog Nobelov nagrajenec August Friedrich von Hayek v knjigi USODNA DOMIŠLJAVOST. Ta pa ne vodi v progres, kot ga imenujete, ampak vodi v propad demokracije. Z najnovejšimi novimi poizkusi cenzuriranja krščanstva in naravne spolne identitete pa celo v propad evropske civilizacije.

Da se razumemo: v Sloveniji ni diktature, v DIKTATURO nas vodijo neargumentirane obtožbe, da s pomočjo ulice in potenciranjem nezadovoljstva zrušijo izvršno oblast po neparlamentarni poti. Po tehnologiji, kakršno je v bivši Jugoslaviji uporabljal Slobodan Milošević. Zato EU parlament ponovno pozivamo, da v svojih vrstah ukrepa proti tovrstnim nedemokratičnim izpadom za rušenje – ne samo slovenske, pač pa katerekoli demokratične vlade na način, ki predstavlja neposredno vmešavanje v notranje zadeve suverene države! Evropa pač ni federacija, ampak je po določbah pristopnih pogodb zveza enakopravnih suverenih držav, od katerih ima Slovenija zelo velike probleme – ne z izvršno vejo oblasti – ampak s sodno vejo oblasti, ki se v 21. stoletju poslužuje celo tajnih sodnih obravnav, pri tem pa se hkrati krčevito upira nadzoru javnosti.

Spoštovani poslanci EU parlamenta, zaradi vsega povedanega vas pozivamo, da delegacija EU parlamenta ponovno obišče Slovenijo, da skrbno preišče stanje v sodni veji oblasti na način, ki bo resnično opravičil obisk delegacije. Na tem mestu navajamo seznam najbolj izpostavljenih primerov, o katerih se delegaciji niti ne sanja: od neverjetnih umorov v sodnih dvoranah do volilnih prevar na sicer formalno demokratičnih volitvah. Opozarjamo na primere Ivan Kramberger, Depala vas, Patria in primeri Franc Kangler, napade na novinarje – Mira Petka in celo fizične napade med letošnjimi protesti. Najhujše, kar se nam dogaja, pa je kriminal v sodnih dvoranah – nadomestni morilec dr. Milko Novič, ustrahovanje poštenega sodnika Zvjezdana Radonjića ter neverjetna lahkost sojenja s produkcijo še drugih nadomestnih morilcev. Da o pranju iranskega denarja za eno milijardo niti ne govorimo. Pa tudi številne volilne goljufije na parlamentarnih volitvah 2009 in lokalnih volitvah v Ljubljani leta 2018, ki jih sodstvo in tožilci nočejo ali se jih izogibajo procesirati. In dejstvo da se celo volilni spori zavlačujejo več let. Nočejo in ne smejo, ker so prevare in prevaranti sistemsko nedotakljivi. To seveda še zdaleč ni vse, je le skica nedemokratičnih razmer in praks v slovenskem tožilstvu in sodstvu.

Spoštovane poslanke in poslanci, imate popolnoma popačeno sliko: navidezno neodvisni mediji – kot sta RTVSLO in STA pa tudi vodilni tiskani mediji – Večer in Dnevnik, ne služijo demokraciji in javnosti, pač pa nevladnim TAJKUNOM, ki obvladujejo medijsko sceno. V Sloveniji ne obstoja diktatura vlade, ampak je na delu CENZURA z aktivno pomočjo tistih, ki so leta 2020 »po nesreči« izgubili oblast, zdaj pa prek izvoza »svoje revolucije« Bruselj in EU prepričujejo o nekakšni ogroženosti demokracije v Sloveniji. Demokracijo ne ogroža vlada, ampak sodna in tožilska veja oblasti.

Spoštovani EU poslanci, izvoljeni predstavniki ljudstva vseh držav članic EU!

Pozivamo EU parlament, da poročilo LIBE, ki je skrajno pristransko, zavrnete in ustanovite novo komisijo z novo delegacijo, ki bo sestavljena demokratično, to je na uravnoteženo pluralen način. Delegacijo, ki bo iskala, ne pa samovoljno konstruirala resnico. Vodstvo EU parlamenta pa pozivamo, da naš protest v obliki peticije objavi na uradni spletni strani EU parlamenta ter v časopisu Politico kot tudi v Uradnem listu Evropske unije. Skratka pozivamo vas, da se lotite resničnih problemov demokracije in pomagate sanirati največji problem Slovenije – sodno vejo oblasti in neuravnoteženo medijsko krajino. Ozračje nezaupanja in razkola povzročajo neverodostojne misije, ne aktualna slovenska oblast, ki je dobila legitimnost na volitvah. Pozivamo vas tudi, da podprete digitalno preobrazbo sodstva, ki se krčevito upira nadzoru in digitalni prisotnosti javnosti v sodnih dvoranah.

V imenu demokratične slovenske javnosti pozivamo EU parlament na popravni izpit. Kljub ponesrečeni EU parlamentarni misiji nismo izgubili upanja za pravno in pravičnejšo družbo, ki jo lahko zagotovimo tudi s pomočjo EU institucij. Za to pa je pogoj, da prenehate z ideološko vojno po naročilu hendikepirane slovenske opozicije, ki ne zmore prenesti izgube oblasti– ne zaradi aktualne slovenske vlade, ampak zaradi svoje lastne neenotnosti in nesposobnosti.

Spoštovani poslanci EU parlamenta. Pozivamo vas, da ustanovite novo komisijo in novo delegacijo in jo pošljete v Slovenijo brez vnaprej določenih stališč. Ne moremo pristati na metode pogroma in izmikanja pred dejstvi, če dejstva niso skladna s pričakovanji. Vsekakor vam bomo predstavili številna vam še neznana dejstva in snemali naše pogovore. Mi smo za transparentnost in smo vam na razpolago kjerkoli in kadarkoli. Predlagamo, da se z novo demokratično delegacijo srečamo čim prej, najkasneje pa v januarju v Ljubljani v Hiši Evrope.

Slovenci, ki smo pretrpeli tri totalitarizme in bili od 1920 do 1943 prvi uporniki proti fašizmu – tedaj ko se ostalim narodom v Evropi o njem še sanjalo ni, bomo vedno in povsod, čeprav smo številčno majhen narod, zavračali laži in propagandistične konstrukte, ki skušajo Slovenijo destabilizirati in uničiti komaj pridobljeni minimum demokracije. Sploh pa si ne pustimo pridigati o demokraciji od pripadnikov nizozemske države, v kateri na ulicah streljajo novinarje, ter žal istočasno tudi države, ki je posredno kriva za genocid v Srebrenici in krvavo morijo na Balkanu. Slovenija ni Nizozemska kolonija in poligon za preizkušanje meja demokracije in eksperimentiranje z dekadentnimi teorijami in ideologijami. Verjamemo, da početje in ‘t Veld v EU parlamentu nima večinske podpore, zato pošljite v Slovenijo verodostojno in nepristransko misijo.

Vili Kovačič, državljan K.,

društvo Slovenski TIGR 13. maj,

društvo Davkoplačevalci se ne damo,

civilna iniciativa DEM – za demokracijo enakih možnosti

Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana, Slovenija tel: 00386 40 203-524

 

Ivan Šokić/Nova24TV