Odprto pismo ministrici Fajon: Slovenkam in Slovencem je treba odpreti oči

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Vir: Gov

Odprto pismo dr. Janeza Remškarja, nekdanjega zdravnika, primarija, direktorja Splošne bolnišnice Jesenice, predsednika sveta UKC Ljubljana in generalnega direktorja Onkološkega inštituta, ki ga je namenil zunanji ministrici Tanji Fajon objavljamo v celoti (nelektorirano).

 

Spoštovana gospa Tanja Fajon! Na zaslišanju v Državnem zboru RS ste se zavzeli za  krepitev vezi z Nemčijo, Francijo in Italijo, torej  z “vašo”  jedrno Evropo! Pred tem ste se v uvodu, kot predsednica  SD-ja, po mnenju vašega kolega Marka Koprivca, “politične stranke, ponosne naslednice komunistične partije Slovenije“, poklonili umrlemu Borisu Pahorju, rekoč, da vas je njegova smrt pretresla!

Slovenkam in Slovencem je treba odpreti oči!  Tanja Fajon vsem na očeh demonstrira dvojno moralo. Dvojno moralo, poznano iz delovanja Komunistične partije Slovenije! Dvojna morala pomeni, da se vrednote, ki jih ljudje zagovarjamo in glasno izražamo, razlikujejo od tega, kar ljudje dejansko počnemo. S tem kršimo vse tiste vrednote, za katere zatrjujemo, kako zelo so za nas pomembne in svete. In s tem zavajamo in lažemo vsem tistim, ki nam verjamejo in zaupajo. Zato je bila in je dvojna morala skrajno nepoštena in toksična za vse nas in družbo kot celoto. Zakaj tako mislim?

 

Dr. Janez Remškar. Vir: Demokracija

V zvezi z “jedrno” Evropo Tanje Fajon naj spomnim na to, da je evropski parlament 2. aprila 2009 sprejel Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu. V njej je ob upoštevanju vseh mednarodnih pogodb, listin, konvencij o človekovih pravicah, upoštevanju dejstva, da se zgodovinarji strinjajo, da zgodovinskih dejstev ni mogoče razlagati povsem objektivno, in ker lahko napačne razlage zgodovine spodbujajo politike izključevanja in tako napeljujejo k sovraštvu in rasizmu, brezkompromisno obsodil vse tri totalitarne sisteme: fašizem, nacizem in komunizem. Ob tem so v Deklaraciji posebej navedli:

– ob upoštevanju Resolucije št. 1481 parlamentarne skupščine Sveta Evrope z dne 25. januarja 2006 o potrebi po mednarodni obsodbi zločinov totalitarnih komunističnih režimov,

– ob upoštevanju svoje deklaracije z dne 23. septembra 2008 o razglasitvi 23. avgusta za evropski dan spomina na žrtve stalinizma in nacizma.

Med drugim je v deklaraciji izraženo tudi obžalovanje, da se 20 let po razpadu komunističnih diktatur v srednji in vzhodni Evropi v nekaterih državah članicah še vedno neupravičeno omejuje dostop do dokumentov, ki so pomembni za posameznike ali potrebni za znanstvene raziskave. Pozval je vse države članice, naj si resnično prizadevajo za odprtje arhivov, tudi arhivov nekdanjih notranjih varnostnih služb, tajne policije in obveščevalnih služb, čeprav je treba zagotoviti, da se to ne bo izrabljalo za politične namene. Tako Evropa! A pri nas? Pri nas se Tanja Fajon klanja tovarišu Borisu Kidriču v znak poveličevanja revolucionarje. Marko Koprivc pravi, da je ponosni naslednik komunistov, in ti ponosni nasledniki komunistične revolucije vsako leto ‘praznujejo’ svoja ‘junaška’ dejanja v Dražgošah!