Odprt večnamenski prostor zadružnega doma v Kortah

Otvoritve se je udeležil tudi izolski župan Danilo Markočič. Vir: Občina Izola.

Občina Izola in Krajevna skupnost Korte sta pred dnevi odprli prenovljen večnamenski prostor zadružnega doma v Kortah. Prostor ima zdaj premični oder, ki ga bodo za tekmovanja uporabljali balinarji, stari do 15 let. Ob umiku odra je namreč steza dovolj dolga in s tem primerna za tekmovanja. Obenem preurejen prostor omogoča tudi kakovostnejšo izvedbo različnih drugih športnih ter kulturnih dejavnosti.

Župan Danilo Markočič je povedal, da je bila skupna vrednost del v višini dobrih 80.000 evrov proračunskih sredstev namenjena zamenjavi odra, sanaciji notranjih sten in zamenjavi oblog, nakupu odrske tehnike, delni zamenjavi električne inštalacije … Ob tem je izrazil veselje, da je dvorana z investicijo primerna tudi za tekmovanja mladih balinarjev. Zanimivo zgodbo faznega razvoja objekta skozi čas je predstavil Edvard Kleva, predsednik krajevne skupnosti in zaključil z mislijo: «Kjer je volja tam je pot. Znamo in zmoremo stopiti skupaj in tudi tokrat je bilo tako.«

Na dogodku so balinarske veščine prikazali člani Balinarskega kluba Korte, ki deluje 46 let. Miran Kleva, vodja in trener vseh generacij je v tem klubu že več kot tri desetletja. Najprej kot igralec, zdaj kot trener svoje znanje prenaša na mlajše generacije.

V klubu je sicer 27 članov, aktivno trenira in tekmuje 22 članov. Kleva je prepričan, da so mladi bodočnost in da na njih sloni tudi obstoj balinanja. V Sloveniji pa se mlajše generacije vedno manj zanimajo za ta šport, zato je klubov, ki delajo z mladimi malo.

Za glasbo sta poskrbela Samo Turk in Tomi Toth, člana zasedbe Toxine. Člani Kulturnega društva Korte pa so pripravili priložnostno razstavo izdelkov. Domačinka Rozana Prešeren je skupaj s članico Turističnega društva Šparžin Slavico Hrvatin postregla domače dobrote, prostor pa je v jesenske barve odela Tatjana Mejak.

Spletno uredništvo, vir: Občina Izola