Odločitev je padla: v Portorožu in Piranu od enih zjutraj ne bo več glasne glasbe

Piranski župan Đenio Zadković. FOTO: Facebook
Piranski župan Đenio Zadković je na svojem facebook profilu objavil, da so na osnovi današnjega posveta v Piranu sklenili, da se bo glasba v Portorožu in Piranu ob enih ponoči morala znižati na minimalno glasnost, prekrškarje pa bodo sankcionirali. Navedbe župana objavljamo v celoti (nelektorirane).

Spoštovani,

na občini v Piranu smo danes ob 14.00 imeli posvet na temo: “kako ohraniti turistično destinacijo Portorož – Piran še zanimivo in privlačno”. Hotelirji in lastniki gostinskih lokalov so izpostavili svoje probleme in poglede. Hotelirji so nas seznanili s težavami, ki jih imajo zaradi preglasne glasbe.

Precej gostov sicer pohvali naše kraje, hotele, ponudbo, a se ne bodo več vrnili, ker se ne morejo naspati zaradi hrupa iz lokalov, ki se zavleče pozno v noč. Preveč je takih.

Dogovorili smo se kot sem obljubil in sicer :

Lokali bodo na terasah lahko “vrteli” glasbo do 1.00 ure zjutraj, tako kot določa odlok, ki je v veljavi od leta 2012. Po 1.00 uri po polnoči bo glasba znižana na minimum. Glasnejša bo lahko le v notranjosti lokala, ki bo zaprt tako, da glasbe ne bo slišati iz lokala. Vsi smo se strinjali, da bomo za začetek poskusili na tak način.

Če bo prišlo do kršenja, bomo prekrške prisiljeni sankcionirati.

Spletno uredništvo