Od torka nova lokacija testiranja za izjeme pri vstopu v državo

Nova lokacija testiranja. Vir: ekopercapodistria.si

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, se iz zadružnega doma na Škofijah seli na novo lokacijo, in sicer na večje parkirišče v bližini mejnega prehoda z Italijo. Država brezplačno hitro testiranje izvaja vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.

 

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je namenjeno osebam, ki zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo med izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu. To so dnevni delovni migranti, šolarji in njihovi starši, ki mejo prehajajo zaradi vključenosti v vzgojo ali izobraževanje, osebe, naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji, dvolastniki in najemniki zemljišč v obmejnem območju ter nekatere druge izjeme. Ti morajo pri vstopu v Slovenijo predložiti negativni rezultat testa PCR oziroma hitrega testa, ki ni starejši od sedmih dni od dneva odvzema brisa.

Brezplačno hitro testiranje na Škofijah, ki ga država izvaja od sredine marca, bo od torka, 6. julija, dalje potekalo na parkirišču ob hitri cesti v bližini meje z Italijo. Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, morajo s seboj imeti izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku. Slednja je dostopna na vladni spletni strani.

Vir: Ekopercapodistria