Od petka do danes koprska policijska uprava prijela 74 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. Foto: Slovenska policija

Policisti so v petek v Črnotičah obravnavali štiri državljane Pakistana, na območju Ilirske Bistrice pet Pakistancev, v Gradišču pri Materiji osem državljanov Afganistana, v Hrušici pa so policisti prijeli štiri državljane Iraka.

 

V soboto ob 7.20 so policisti pri Črnem kalu ustavili osebni avto Mercedes, nemških  registracij, v katerem je bilo pet otrok in štirje odrasli. Poleg tega je bil v vozilu še voznik, 40-letni državljan Turčije, ki ima urejen status v Nemčiji, ter sovoznik, 32-letni  državljan  Turčije, prav tako z urejenim statusom v Nemčiji. V vozilu je bilo torej devet državljanov Turčije, ki so k nam prišli nelegalno. Otroci so bili skriti v prtljažniku za zadnjimi sedeži, Vodiča sta bila s kazensko ovadbo že privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Zvečer so pri Brezovici pri Gradinu obravnavali še devet državljanov Turčije.

V nedeljo so policisti na cesti od Poljan proti Golcu, prijeli 11 Afganistancev, v Sušaku osem državljanov Irana, v Podgorju pa tri Turke.

Danes zjutraj so policisti pri Podgradu prijeli še 13 državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo prišli nelegalno.

Italijanski  varnostni  organi  so  nam  vrnili  dva državljana Pakistana, enega Afganistanca in tri Eritrejce.

Uredništvo