Od Ljubljane do Trsta po tirih – Fotogalerija

Nastavljanje foto objektivom v Divači, foto: twitter

Danes se je iz Ljubljane po sedmih letih zopet odpeljal vlak proti Trstu in naprej proti Vidmu. Krstne vožnje so se udeležili infrastrukturni minister v odhodu Gašperšič, EU komisarka za promet Bulčeva in podtajnik za infrastrukturo in transport Armando Siri ter regionalni svetnik za infrastrukturo in transport Graziano Pizzimenti.

Guverner Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga je ob tej priložnosti za medije povedal, da je »Pozitivno sodelovanje med FJK in Slovenijo oživilo transportno linijo, ki bo vdahnila nov zagon mobilnosti. Tako za uporabnike javnega prevoza med Ljubljano in Trstom, tudi za gospodarske odnose ter gospodarski razvoj, kot tudi za turizem. Prepričan sem, da bo ta železniška povezava pripeljala našo regijo nazaj v osrčje Evrope.«

Žalostno je le, da ob tej novi pridobitvi gospodarstvo v Sloveniji vse bolj postaja državni sovražnik št. 1, turizem pa po besedah vodilnih v strankah Šarčeve koalicije 5+1 zgolj prinaša negativne učinke na okolje ter družbo in velja za nizkotehnološko panogo.

Več utrinkov iz današnje vožnje si lahko ogledate v spodnji galeriji. (foto: Francesco B in twitter)

Uredništvo