Od jutri bo parkiranje v Kopru znova plačljivo

KOPER – Mestna občina Koper bo, baje na pobudo krajanov, prebivalcev mestnega jedra in drugih, z jutrišnjim dnem znova uvedla plačljiv režim parkiranja na Trgu Brolu in za tržnico, za zapornicami.

 

Občina navaja, da želi tudi v času brezplačnega parkiranja uporabnikom zagotoviti nemoten ter neposreden dostop do storitev v središču mesta. Tako odločitev, da so za dve najbolj obiskani parkirišči sprejeli na posebno željo zgoraj navedenih, ki so v zadnjih mesecih izpostavili potrebo po kratkotrajnem parkiranju. Od uvedbe brezplačnega parkiranja naj bi se namreč pogosto zgodilo, da so bila parkirna mesta na teh parkiriščih zasedena tudi po več dni, uporabniki različnih storitev v neposredni bližini pa so morali svoja vozila parkirati na oddaljenih parkiriščih.

 

Parkirišče na Trgu Brolu. Foto: MOK

Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, vsaka naslednja stane en evro. Na Trgu Brolo bodo parkiranje zaračunavali med delavniki, od 6. do 19. ure, za zapornicami na tržnici pa 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Sicer pa ostaja parkiranje na vseh drugih javnih parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica Koper, z izjemo Vergerijevega trga, do nadaljnjega brezplačno za vse uporabnike.

Ob tem MOK opozarja, da brezplačno parkiranje še ne pomeni, da lahko uporabniki svoja vozila parkirajo izven zarisanih parkirnih mest. Občinsko redarstvo bo na terenu še naprej izvajalo nadzor in morebitne kršitelje kaznovalo.

Uredništvo/ Vir: MOK