Občina Piran pokriva primanjkljaj v proračunu z dvigovanjem cen avtobusnega prevoza

Občina Piran je v pripravi proračuna za leto 2018 namenila 15 tisoč € manj subvencioniranih sredstev za izvajanje mestnega in primestnega avtobusnega prevoza, katerega prek koncesije izvaja Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o. iz Kopra. Zato so piranski svetniki na 27. Redni seji sprejeli sklep, s katerim se bodo s pričetkom dvignile cene nekaterih vozovnic za avtobusni prevoz.

Zadnje povišanje cen vozovnic avtobusnega prevoza se je na območju Občine Piran nazadnje zgodilo leta 2012, v pripravi novih cen vozovnic pa je Občinska uprava preverila primerljive cene v drugih občinah, ki imajo istega koncesionarja, Mestni občini Koper in Mestni občini Novo mesto.

Vozovnice se bodo tako po sklepu piranskih občinskih svetnikov dvignile in sicer v mestnem prometu bo nakup vozovnice pri vozniku ostal enak, 1,5 €, povišali pa sta se ceni za nakup vozovnice v predprodaji iz 0,60 na 0,70 € ter cena mesečne vozovnice iz 7 na 9 €. V primestnem prometu pa se bo spremenila cena mesečne vozovnice iz 7 na 9 €.

Sebastjan J