Občina Koper: V šole se vrača 1.650 otrok, v vrtce predvidoma 2.200

V torek bodo v devetih regijah z boljšo epidemiološko sliko, med njimi v Obalno-kraški, svoja vrata odprle šole in vrtci. V občini Koper bo jutrišnje testiranje okoli tisoč zaposlenih v vzgojno-varstvenih ustanovah potekalo na šestih lokacijah. Testiranje bo izvajal zasebni zdravstveni zavod Cor Medico iz Ljubljane. Tisti, ki se bodo testirali, morajo imeti s seboj zdravstveno izkaznico, osebni dokument in izpolnjeno izjavo.

 

Tri ekipe bodo testiranja opravljale na treh lokacijah. V telovadnicah Osnovne šole Koper med 8.00 in 17.00 bodo testirali zaposlene na OŠ Koper in v Vrtcu Koper, druga lokacija je Osnovna šola Anton Ukmar, med 8.00 in 16.00 bodo testirali zaposlene na OŠ Antona Ukmarja, OŠ Pier Paolo Vergerio Il Vecchio ter v Vrtcu Semedela, tretja lokacija cepljenja bo v Osnovni šoli Dušana Bordona, med 8.00 in 14.00 bodo izvajali teste zaposlenih na OŠ Dušana Bordona, OŠ Šmarje, OŠ Gračišče, OŠ Hrvatini in v Vrtcu Delfino Blu.

Ena od ekip bo mobilna, selila se bo na tri lokacije. Iz Osnovne šole Prade, kjer bo zaposlene na OŠ Prade, in OŠ Elvire Vatovec testirala med 8.00 in 10.30, v Osnovno šolo Dekane, tam bo zaposlene na OŠ Dekani in OŠ Marezige testirala med 10.45 in 14.30, na koncu pa se ekipa seli še na Osnovno šolo Škofije, kjer bodo med 14.40 in 16.30 testirali tam zaposlene.

V šole v koprski občini se v torek, 26. januarja, vrača predvidoma okoli 1650 otrok prve triade, medtem ko bo lahko vrtce, ki so v minulih tednih zagotavljali varstvo 300 otrokom, obiskovalo približno 2200 otrok, so zapisali na občinski spletni strani.

Uredništvo