Občina Koper parkirišča zaračunava na željo občanov

S koprske občine sporočajo, da z naslednjim tednom na območju GORC Sermin uvajajo posebni abonma za 10 evrov in možnost rezervacije parkirnega mesta za 25 evrov na mesec. Na parkirišču Za Barko 1 in 2 pa bodo “na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra znova uvedli plačljiv režim parkiranja”. V zadnjih tednih so tako že najmanj dvakrat ustregli “prebivalcem mestnega jedra”, ki naj bi si želeli plačljivih parkirišč.

 

V skladu z dogovorom z Območno obrtno-podjetniško zbornico Koper je občina spremenila in dopolnila sklep o izvajanju javne službe upravljanja javnega parkirišča za Območje F – GORC Sermin. Od 15. februarja bo zato na javnih parkiriščih Območja F dovoljeno parkiranje s posebnim abonmajem GORC za ceno 10 evrov na mesec, parkiranje s splošnim abonmajem pa ne bo dovoljeno. Za 25 evrov na mesec je možna tudi rezervacija parkirnih prostorov.

 

GORC Sermin. FOTO: ekopercapodistria

MOK poudarja, da bo občina “na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra s ponedeljkom, 15. februarja, znova uvedla plačljiv režim parkiranja na parkirišču Za Barko 1 in 2. Ob delavnikih bo med 6. in 15. uro za prvo uro parkiranja znova treba odšteti 0,50 evra, za vsako naslednjo pa en evro. Popoldne bo parkiranje brezplačno.”

Do nadaljnjega ostaja brezplačno parkiranje na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču in v Žusterni in Pod deteljico pri Marjetici Koper ter vseh parkiriščih izven mesta.

Vir: ekopercapodistria.si/Uredništvo