Obalna cesta zaradi tragične nesreče do nadaljnjega zaprta

Tako je izgledalo gradbišče po nesreči, foto: Il Piccolo

Včeraj popoldne je prišlo do tragične nesreče na gradbišču Obalne ceste. Poškodoval se je 42. letni J.B.P., dominikanski delavec, ki je zaradi skalnega pogroma padel z višine 5 metrov in pri tem utrpel hujše poškodbe vratnih vretenc ter več zlomov. Čeprav ga je pri padcu pokopal tudi gradbeni material, njegovo življenje ni več ogroženo.

Okrog tretje ure popoldne je pri naravnem tunelu na Obalni cesti prišlo do skalnega pogroma, kjer se je skalovje po pobočju usulo na gradbeni oder ter ga nato močno poškodovalo. Pri tem je težje poškodbe utrpel eden izmed delavcev, cesta pa bo po sodni odredbi zaradi preiskave tragične nesreče poškodovanega delavca do nadaljnjega zaprta.

Cesta bo do zaključka preiskave tržaškega tožilstva zaprta, foto: Il Piccolo

V FVG Strade so za javnost sporočili, da varnostni oder zaradi pogroma skalovja ni zdržal dodatne teže in se je zato podrl na cestišče. Tržaško tožilstvo bo raziskalo odgovornost, dokler pa se preiskava ne zaključi, pa bo Obalna cesta ostala zaprta. Zaradi spremenjenega cestnega režima je do ponovnega odprtja ceste v Trstu in njegovi okolici pričakovati gnečo predvsem v jutranjih in popoldanskih urah.

Sebastjan J