Obalna cesta kmalu znova odprta

Odgovorni pri FVG Strade pričakujejo odprtje ceste naslednji teden, foto: Il Piccolo

Po tragični delovni nesreči, v kateri je bil huje poškodovan 42-letni delavec Obalna cesta še vedno ostaja zaprta. Pooblaščeni upravitelj FVG Strade Giorgio Damiani je morebitno odprtje ceste napovedal za prihodnji teden.

V tem tednu se je na tržaški prefekturi zopet srečal posebni delovni odbor, ki je bil ustanovljen v ponedeljek po nesreči. Čeprav je bilo drugo srečanje predvideno šele za 9. Novembra, pa so se zaradi prazničnih dni in pričakovanja povečanja prometa za konec tedna na prefekturi sestali karabinjerji, prometna in lokalna policija ter predstavniki družbe FVG Strade. Preiskovalci so v preteklih dneh skušali sestaviti dogajanje tik pred tragično nesrečo, javni tožilec Matteo Tripani, ki je zadevo prevzel od svojega kolega Federica Frezze do sedaj uradno preiskuje tri osebe za morebitno odgovornost.

Poškodovani delavec

Josè je trenutno na zdravljenju v Catinari, foto: Il Piccolo

V tragični nesreči, ki je bila vzrok za podaljšano zaprtje Obalne ceste se je poškodoval 42-letni delavec podjetja Geoprotecion srl di Tolmezzo Josè Luis Brea Pujols iz Dominikanske republike. V Italijo je prišel leta 2001, z Geoprotection srl pa je Josè že v 10. letnem delovnem razmerju. Podjetje svoje storitve nameščanja varnostnih rešitev ponuja po celotni Italiji, Josè pa živi v Melu, provinci Belluno. To pa zanj ni prva delovna nesreča, saj si je leta 2013 v Sondriu delno poškodoval svoj vid.

Sebastjan J