Nujnost Orbanizacije Slovenije

Trume ilegalnih migrantov, ki so se že valile čez Slovenijo, foto: epa

Številke ilegalnih prestopov slovenske meje so v zadnjem mesecu zrasle v nebo, kljub temu pa dominantni mediji in Slovenska policija ilegalne migrante še naprej odrivajo na rob medijskega prostora, Šefic pa v javnosti pripravlja Slovenijo na popolno kapitulacijo glede zaščite lastnih meja in preplavljanje države z več deset tisočimi ilegalci.

Šefic in njegova predaja migrantom

Madžarska je za obmejitev Slovenije že izračunala potrebni čas, foto: Jože P

V nedavnih izjavah za javnost je Boštjan Šefic skušal prepričati širšo javnost, da je Slovenija v boju z migracijskimi tokovi skoraj nemočna.
»Eni pravijo, da lahko sprejmemo 50.000 ljudi, drugi zahtevajo, da niti enega ne. In ni odgovora, kaj bo, ko bo neki val morda prišel do nas. Ni ograje, ki bi zadržala sto ali dvesto tisoč ljudi. Kaj je alternativa? Bomo streljali? Najbrž si tega ne želimo.« je očitke na nezadostno zaščito državne meje ovrgel Šefic.

Ob tem pa je očitno namerno pozabil, da ima Madžarska na svoji južni, balkanski meji zadovoljivo ograjo, ki je v letih 2015 in 2016 ustavila več milijonov ilegalnih migrantov na poti v Evropo. S tem očitno Šefic in njegovi politični botri (SMC, SD in DeSUS) prelagajo odgovornost, da v mandatu 2014/18 niso bili sposobni zaščitit slovenske južne meje in obvarovati državljanke ter državljane pred nevarnostjo, ki jo ilegalni migranti predstavljajo.

Številke ilegalnih prestopov meje in 1963 € na migranta govorijo zase

Poročilo Računskega sodišča, koliko nas stanejo ilegalni migranti

V celem letu 2015 je Slovenija obravnavala samo 277 prošenj za azil, v letošnjih 5 mesecih jih je odobrila že 575, na svojo odobritev pa jih v Sloveniji trenutno čaka še 542 ilegalnih migrantov. Samo do konca Maja je mejo ilegalno prečkalo prek dva tisoč ilegalcev, kar zgovorno priča o novem migrantskem balkanskem valu.

Računsko sodišče je izračunalo, da mesečna oskrba za migranta slovenske davkoplačevalce stane 1963 €. Seveda tega denarja migranti ne prejmejo neposredno na roke, pač pa je to celoten znesek za oskrbo migranta. Vključuje nastanitev, hrano, higienske pripomočke, vključevanje v slovensko družbo, pravno pomoč in žepnino. Kot edini ukrep za zaščite prebivalstva je Vlada odprla javno naročilo za nakup kondomov za migrante. Glede na vsa poročila o migrantskih posilstvih iz tujine.

Seznam pravnikov, ki nudijo pomoč ilegalnim migrantom

Trenutno je v Sloveniji 1117 azilantov ali prosilcev za azil. S preprosto matematiko pridemo do številke, kjer bomo za migrante samo v mesecu Juniju plačali 2,2 milijona € našega davkoplačevalskega denarja.

Na spletnih straneh ministrstev pa je objavljen tudi seznam pravnih strokovnjakov, ki so vključeni v pravno pomoč ilegalnim migrantom za izigravanje slovenske zakonodaje, kot smo bili temu priča v primeru Ahmad Shamija.

Črni scenarij za Slovenijo

V regiji je po ocenah slovenskega notranjega ministrstva nekje od 45 do 60 tisoč ilegalnih migrantov, ki čakajo na svojo pot v schengensko območje. Z madžarsko ograjo vse poti vodijo skozi Balkan, kjer pa Slovenija na njihovi poti predstavlja zadnjo državo in vstopno točko v schengensko območje.
Avstrija je napovedala, da bo skozi svoje meje spustila največ 30 tisoč migrantov v enem letu, zatem pa je avstrijska policija skupaj z vojsko sposobna nepredušno zapreti avstrijsko-slovensko mejo.

Madžarska je že leta 2015 s spornim postavljanjem ograje ob slovenski meji preverila časovni okvir v katerem lahko zaščiti svojo 102 kilometra dolgo mejo s Slovenijo in tako skupaj z Avstrijo zapre severno balkansko mejo.

V tem primeru bo Slovenijo preplavilo več 10 tisoč ilegalnih migrantov, ki po zadnjih podatkih ob prestopu meje že masovno zaprošajo za slovenski azil.

Približno 80 odstotkov vseh, ki so poskusili nezakonito prečkati našo mejo, prosi za mednarodno zaščito v Sloveniji,« saj če tudi Slovenija ni njihov cilj in ob nadaljevanju poti severne države zavrnejo njihovo novo prošnjo za azil tam, »jih nato vrnejo nazaj v Slovenijo, migranti pa so tako še vedno v schengenskem območju. To je zelo problematično.« je še dodal Šefic.

Tako bo Slovenija postala evropski migrantski žep, edina pot na sever pa bo proti zahodu čez celotno Slovenijo. Četudi se jih bomo iz Slovenije ”znebili”, jih bodo lahko severne evropske države povsem zakonito vračale v Slovenijo.

Kljub prihajajočim volitvam pa imajo zgolj redke parlamentarne stranke v svojem programu celovito zaščito slovenske meje. Med njimi je ravno Slovenska Demokratska Stranka, ki v svojem programu tudi predvideva zaščito schengenske meje, izenačenje plačilne politike za policiste in vojake, ki varujejo mejo ter se zavzema za preusmeritev vseh sredstev za oskrbo migrantov in nevladnih organizacij za podporo ilegalnim migrantom v zagotavljanje varnosti državljank in državljanov.

Sebastjan J