Novih 16 migrantov iz Italije nazaj v Slovenijo

Kljub sprehajanju politikov okrog slovensko-hrvaške meje in njihovim zagotovilom, da bo Slovenija sedaj pa res varovala svojo južno in balkansko schengensko mejo, je za migrante meja še vedno odprta in prosto prehodna skozi Slovenijo, vsaj do Italije.

Poleg novih 15 migrantov, ki so jih na območju Slovenije ujeli policisti PU Koper v zadnjih 24. urah, je 17 migrantov prišlo vse do Goriške, kjer jih je ujela mešana policijska patrulja in jih pospešeno vrnila v Slovenijo.

Na območju PU Koper, v obdobju od ponedeljka 8. 7. do danes 9. 7. 2019, so policisti obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS.
Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:
Afganistan   4 x
Iran            4 x
Turčija        3 x
Maroko       3 x
Pakistan     1 x

Uspešne tudi mešane policijske patrulje

Na Goriškem je mešana policijska patrulja med vikendom v zgodnjih jutranjih urah prijela 17 migrantov, ki so se prebili čez mejo iz Nove Gorice do Italije. Okrog 5.30 so opazili skupino migrantov, ki se je prebila čez slovensko-italijansko mejo. Ob intervenciji je bilo ugotovljeno, da skupino sestavljajo migranti iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana, Turčije in Indije. Med identifikacijskimi postopki je bilo ugotovljeno, da je eden izmed državljanov Bangladeša mladoleten, zato je bil na podlagi prošnje za azil nastanjen v Italiji.

Ostalih 16 migrantov je bilo na podlagi bilateralnega sporazuma med Italijo in Slovenijo v znak dobrega sodelovanja med italijansko in slovensko policijo vrnjenih v Slovenijo.

Uredništvo