Novi v Slovenijo, novi čez mejo v Italijo

Slovenska meja še naprej ostaja nezaščitena, policisti PU Koper so tako v zadnjih 24. urah zopet prijeli skupino 28 oseb, ki so ilegalno prestopile slovensko-hrvaško mejo.

Tudi italijanski policisti so danes spet ujeli so nove migrante iz Slovenije, ki so se izmuznili slovenski policiji in vstopili v Italijo.

Skupno je tako po uradnih poročilih v zadnjih 24. urah območje PU Koper prešlo novih 38 migrantov.

Ilegalni prestopi slovenske meje

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 9. 9., do danes, 10. 9. 2019, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Osebe po državljanstvih:

Pakistan          13
Sirija                7
Libija                3
Maroko             3
Bangladeš         2

Policisti PP Kozine obravnavajo dva državljana Slovenije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.
Ob 10. uri so policisti na Kozini ustavili dva taksista. V vsakem taksiju so bili trije državljani Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, voznika pa sta bila dva državljana Slovenije, iz Ljubljane. Oba sta bila glede na uporabljen preliminarni test pozitivna na prepovedane droge, vendar sta odklonila strokovni pregled.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Tokrat v Italijo čez Komenski Kras

Danes dopoldne so italijanski policisti zopet prijeli skupino migrantov, ki je vstopila v državo iz Slovenije na območju med Nabrežino in Križem. Ujeli so 10 migrantov, pretežno Afganistancev in Pakistancev.

Uredništvo