Novi napadi volkov: Stara vas pri Postojni in Knežak – Fotogalerija

Volkovi zlahka obvladajo tudi večje živali za svoj plen: Lassi R

Redni napadi divjih zveri na divjad in drobnico po Sloveniji, nedavni napad medveda na človeka (klik) ter iz dneva v dan nova in nova poročila o napadih divjih zveri po Sloveniji so vzrok vse večjega besa Slovenk in Slovencev.

Kmetje besnijo, slovenska javnost poziva odgovorne k ukrepanju, vladajoča politika vključno z ministrom Zajcem pa zavrača vsako odgovornost. Med tem se dnevno vrstijo novi napadi divjih zveri.

Zveri že na urbanih območjih

Napad volkov na divjad in drobnico v Stari vasi pri Postojni kaže, da divje zveri za zadovoljevanje svojih apetitov že vdirajo na poseljena človeška območja in “lovijo” vse bližje našemu bivalnemu prostoru.

Stara vas se namreč nahaja med postojnskim smetiščem in letališčem na eni ter železniško progo in avtocesto na drugi strani, ki se tik pred postojnsko železniško postajo križata in tako zapirata koridor okrog Stare vasi.

Vas ima okrog 100 prebivalcev, od centra Postojne pa je oddaljena le 500 metrov. V neposredni bližini zadnjega napada zveri pa je tudi Dom upokojencev Postojna.

Napad tudi na kmetiji v Knežaku

Divje zveri so poleg nedolžne ovčice, to noč s Knežaka odnesle tudi otroške sanje spoznavanja življenja na kmetiji. Tako je za skupino otrok, kot si lahko ogledate v spodnji galeriji, odpadlo aktivno preživljanje počitnic na Kmetiji Slavec. Slike so skupaj z zgodbo razočaranja in obupa objavili na svojih socialnih omrežjih.

…odpovedujemo tudi najavljen teden aktivnih počitnic na kmetiji Slavec, ker naše aktivnosti se izvajajo v naravi, na naših pašnikih, travnikih, njivah…in 12 otrok, katere ti zaupajo skrbni starši, izpostavljati živalim, katere ne more niti država obvladovat…ne hvala. Naj jim ta ista država raje v šolah kaže slike koz, ovac, krav… in po radiu predvaja glasove…poučno, ni kej dodat.

Uredništvo